Warming-up 3e Divisie (zo): Paul van der Zwaan (Quick): ,,Heel lastige wedstrijd”

Quick presteert dit seizoen wisselvalig. Drie weken geleden werd met 5-0 verloren van HSC’21 en een week later werd OSS’20 met 3-0 aan de kant gezet. Per saldo staat de ploeg netjes in de middenmoot en wordt komende zondag met vertrouwen gereisd naar Amsterdam, waar wordt gespeeld tegen JOS Watergraafsmeer.

Tekst: Pieter Donath

JOS Watergraafsmeer verloor de laatste twee wedstrijden. Twee weken geleden werd het thuis 0-3 tegen vv Dongen en vorige week werd ook thuis verloren met 3-5 van vv Gemert. Op de ranglijst ontlopen beide clubs elkaar niet veel. Quick staat twaalfde met twee punten meer dan de Amsterdammers, dus kan het een gelijk opgaande wedstrijd worden aan het Drieburgpad. Quick speelde op 14 maart in de achtste finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup tegen tweedeklasser Wilhelmus en won door twee doelpunten in de extra tijd met 3-0. Trainer Paul van der Zwaan (foto) reageert op het moeizaam scoren in die wedstrijd, de laatste competitiewedstrijd tegen OSS’20 en de komende wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer.

Was de wedstrijd voor de Sir Winston Cup tegen Wilhelmus een nuttige wedstrijd of ben je teleurgesteld in het moeizaam scoren?

,,Afgelopen weekend waren we vrij, dan is het altijd lekker de week daarvoor een wedstrijd te spelen. De wedstrijd tegen Wilhelmus kwam dus goed uit. We speelden niet eens zo matig, maar hadden heel veel moeite met het scoren. Dat is niet voor het eerst, want aan de andere kant scoren we weer veertien goals in drie wedstrijden achterelkaar. Het is een moeilijk grijpbaar fenomeen waarbij het “Quick-DNA” van maar door combineren zeker een rol speelt. We zullen betere keuzes moeten maken rond en in de zestien, directer moeten zijn in de afronding en meer moeten schieten.”

Hoe kijk je terug op 3-0 winst tegen OSS’20?

,,We zijn ons bewust van dit “DNA” en werken eraan, maar het is lastig te veranderen. Het dominante positiespel geeft ons daarentegen ook veel balbezit en grip op een wedstrijd. De 3-0 winst is ook weer het bewijs dat we wel degelijk kunnen scoren. Die wedstrijd waren we sterk met name in het bewegen op het middenveld, waardoor er in balbezit veel ruimte werd gecreëerd. Een goede wedstrijd die ook vertrouwen heeft gegeven in onze speelwijze.”

Werkt dit door tegen JOS Watergraafsmeer?

,,JOS Watergraafsmeer uit is altijd een heel lastige wedstrijd. Een ploeg die ervaren en “leep” speelt. Kunst is het initiatief te behouden en het tempo te bepalen zonder in de counter te lopen. Ook hier geldt weer dat wij uitgaan van ons eigen spel en onze eigen kwaliteit en niet bezig zijn met de tegenstander. Dat zij nu twee keer verloren, heeft dan ook geen enkele invloed op onze voorbereiding. Wel van invloed is het door blessures niet kunnen spelen van Augustas, Nabil en de kersvers vader geworden Frank van der Heiden. Dat maakt ons met de invallers weer jong en zeker weten ook gretig.”

Lees verder