Zaterdag 2E: HMSH eindigt weer met tien man en verliest van Wilhelmus

HMSH speelde een teleurstellend duel tegen Wilhelmus. In de eerste helft hadden de Wespen een 1-0 voorsprong genomen. Na de thee ging HMSH met alle goede bedoelingen het veld weer in, maar zag al heel snel rood. Met tien man moest HMSH zich gewonnen geven.

Tekst: Roland van der Linden       |       Foto’s: Frank van der Leer (SportSnap.nl)

HMSH kende een slechte start in het uitduel bij Wilhelmus. Er werd veel balverlies geleden en de thuisclub was daardoor veelvuldig aan de bal. Na iets meer dan een half uur kwam Wilhelmus door een treffer van Phiras Chehoudi op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later moest Brandon Poncin na een botsing met de keeper van HMSH geblesseerd het veld verlaten. Yuri Bruno was zijn vervanger.

Meteen na de hervatting liep Baris Dögrusöz tegen een rode kaart op wegens natrappen. Het was niet de eerste rode kaart voor de Haagse ploeg dit seizoen. Cedric Aké zorgde in de 47e minuut voor een 2 -0 voorsprong voor Wilhelmus. HMSH kwam nog wel terug tot 2-1 door een doelpunt van Ufuk Bayraktar,  maar daarna was het gedaan met de tegenstand. Mika Lommers, Nick Hendrikse en Cedric Aké (strafschop) voerden de score op naar 5-1. HMSH kreeg in de slotfase nog een aantal mooie kansen. Alleen Rida Aarab wist het net te vinden.