Zaterdag 1B: Die Haghe raakt na nieuwe nederlaag verder achterop

Die Haghe verloor vroeg in het seizoen driemaal op rij en wel van DSO, Forum Sport en sv Honselersdijk. In de terugwedstrijden werd gelijkgespeeld tegen DSO, maar vorige week werd er weer verloren van Forum Sport en zowaar deze zaterdag geheel onnodig ook weer van sv Honselersdijk: 0-1. Bestaat toeval in de sport nu wel of niet?

Tekst: Wim van de Graaf           |      Foto’s: HMA-Fotografie

Om de aansluiting met DSO te behouden moest er deze zaterdag door Die Haghe gewonnen worden van sv Honselersdijk. Het begin zag er veelbelovend uit, doordat de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden afdwong, maar in een paar gevallen was de Westlandse doelman Quinten van der Helm een echte sta-in-de-weg. Hij blonk vooral uit bij een inzet van Mike de Graaf, die de bal in de kruising plaatste, maar van der Helm tikte met een geweldige redding de bal uit zijn doel.

Na een kwartier was er een ongelukkige botsing tussen twee spelers van sv Honselersdijk waarna Nigel Hendriks met een bloedende hoofdwond moest worden vervangen door Max van der Kraan. Even later kwam Sami Aoulad Said oog in oog met de eerdergenoemde doelman te staan, maar die laatste plukte knap de bal van de voet van de Haagse aanvaller. Pas vijf minuten voor rust was er een kansje voor de gasten toen doelman Sven Bekking van Die Haghe een bal tegen het lichaam van een tegenstander schoot waarna de bal via een kluts naast de paal rolde. Die Haghe was gedurende de eerste helft de betere ploeg, maar kon dit nog niet in doelpunten uitdrukken. Tijd voor een plan en de thee.

Na de rust ging Die Haghe met de wind mee op jacht naar de verdiende voorsprong, maar het was echter tot een ieders verrassing sv Honselersdijk dat in de 55e minuut op voorsprong kwam. Een snelle uitbraak bracht de bal bij Steijn de Bruijn die diagonaal van zestien meter verwoestend in de verre hoek uithaalde: 0-1. De ontreddering was op de gezichten van de Die Haghe-spelers af te lezen, maar ze moesten de mouwen verder opstropen en er was nog genoeg tijd voor een beter resultaat.

Even was er negatieve reuring tussen de lijnen toen de op de grond liggende Jelle Halsema tegen het hoofd werd geschopt. De dader kwam er met een door arbiter Hasse Aartsen gegeven gele kaart nog goed van af. Die Haghe werkte hard, maar net als vorige week tegen Forum Sport ontbrak het heilige vuur en de juiste scherpte in de afwerking. De eerder dit seizoen tentoongespreide “schwung” ontbrak ook nu en Die Haghe had in de gehele tweede helft – behoudens een verdwaalde kopbal op de paal – geen enkele goede doelpoging, dus bleef sv Honselersdijk vrij makkelijk overeind.

Dat alles gaf de supportersschare van Die Haghe toch stof tot nadenken. Tony Bergsma werd – na Desley Koegler en Mark van Kippersluis – nog binnen de lijnen gebracht om meer snelheid in de aanvallen te brengen, maar binnen de kortste keren moest hij al uitvallen nadat hij een bal van dichtbij tegen het hoofd had gekregen. Als het toeval geen toeval is moeten er weer een paar driepunters voor Die Haghe aanbreken, te beginnen zaterdag om 17.00 uur bij en tegen sv Den Hoorn.