O23 1A: Doelpuntenfestijn bij derby tussen RKAVV en Forum Sport

Op Sportpark Kastelenring stonden laagvliegers RKAVV en Forum Sport tegenover elkaar in een gemeentelijke derby. In het duel werden de acht treffers keurig over beide teams verdeeld.

RKAVV O23- Forum Sport O23

Forum Sport begon gespannen aan het duel en kwam in de tweede minuut al op achterstand door een treffer van Oussame Achabar. De Voorburgers kwamen daarna veel beter in hun spel en stonden in de twintigste minuut al op een 1-3 voorsprong. JO19-speler Kaja Havelaar maakte vanaf de stip de gelijkmaker, waarna Mouad Zibouh en opnieuw Havelaar de score verder opvoerden. Vlak voor rust ontstond er een opstootje en besloot scheidsrechter René Berkhof de clubgrensrechter te volgen. Forum Sport-speler Emmanuel Addai kreeg de rode kaart te zien van de arbiter.

In de 47e minuut leek het duel gespeeld nadat Dylan Boapeh de 1-4 aantekende. Forum Sport bleef hard werken met tien man, maar moest toezien hoe Sebastian Haarlemmer (foto) uit een strafschop RKAVV terugbracht naar 2-4. In de slotfase sloeg RKAVV goed toe en kwam nog op gelijke hoogte door treffers van Sebastian Haarlemmer en Bill Orifa Oswaha: 4-4.