VVV Venlo zegt aflopend contract Hagenaar Tristan Dekker op

Tristan Dekker (foto) heeft van VVV Venlo te horen gekregen dat zijn contract bij de club uit Noord-Limburg is opgezegd. Dekker (24), Nederlandse vader en Zuid-Koreaanse moeder, tekende in 2016 bij de KKD-club, dat hem transfervrij van ADO Den Haag overnam. De oorspronkelijk van Haaglandia afkomstige rechtsback maakte van 2006 tot 2016 deel uit van de jeugdopleiding van ADO.

Kees de Boer (22), één seizoen (2020-2021) actief bij ADO Den Haag, kreeg van de Venlose clubleiding te horen dat de optie in zijn contract niet wordt gelicht. De formele opzeggingen hebben alles te maken met de wet- en regelgeving conform de COA voor contractspelers.

Deze CAO schrijft voor dat aflopende arbeidsovereenkomsten vóór 1 april moeten worden opgezegd. Technisch manager Willem Janssen van VVV laat op de clubwebsite weten dat zijn club in gesprek blijft met verschillende spelers met een aflopende verbintenis en dat het dus zo maar zou kunnen, dat zij op een later moment alsnog een nieuw contract krijgen aangeboden. ,,Daar zal de komende periode meer duidelijkheid over komen”, aldus Janssen.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder