Tweede Divisie: HHC Hardenberg slaat na rust toe tegen Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis haalde vorig weekend nog kostbare punten binnen op eigen veld tegen Noordwijk. Dit weekend bleef de ploeg van Dogan Corneille met lege handen staan in het hoge noorden, want de ploeg uit Maassluis ging met duidelijke cijfers onderuit bij HHC Hardenberg: 3-0.

Tekst: Ton Beije

Na een kwartier spelen hadden beide ploegen een kansje gehad. Doelpunten waren vooralsnog duur. In de vijfentwintigste minuut had HHC Hardenberg zomaar aan de leiding kunnen komen, maar doelman Tom Boks (foto) haalde knap een bal onder de lat vandaan. Met een 0-0 stand gingen de teams aan de thee, met dus nog mogelijkheden voor de bezoekers.

Fout

Het ging voor Excelsior Maassluis echter in de eerste minuut na rust al fout. Op aangeven van Reinders scoorde Glenn Cobussen voor de gastheren de openingstreffer: 1-0. Na dik vijf minuten kwam Excelsior Maassluis twee keer goed weg bij inzetten van HHC Hardenberg die echter naast en over het doel verdwenen. In de elfde minuut was het echter weer prijs voor de thuisploeg. Jesper Drost bracht – na voorbereidend werk van Danny Bouws – de 2-0 op zijn naam.

Strafschop

Trainer Dogan Corneille van Excelsior Maassluis probeerde nog even de bakens de verzetten door gelijk drie wissels in het veld te brengen. Dat sorteerde geen effect, sterker, HHC Hardenberg kwam op 3-0. Na een overtreding op Danny Bouws ging de bal op de stip en Jesper Drost had geen moeite om vanaf elf meter Tom Boks het nakijken te geven: 3-0. Wedstrijd gespeeld en Excelsior Maassluis moest de thuisreis aanvaarden met lege handen.