Zaalvoetbal Hoofdklasse C: Teleurstelling Stanga, tegenstander loopt veld af

Op vrijdag 27 februari stond Stanga, de ploeg van coach Steven Poeran (foto) in Sporthal Hoge Veld voor niets te wachten op de bezoekende ploeg van Olympia GO. Dit duel werd deze week ingehaald. Stanga kon een stap dichter naar het kampioenschap zetten, maar het liep op een teleurstelling uit.

Tekst: Alex Pronk

In de eerste helft begon Stanga goed aan de wedstrijd en werd, via doelpunten van Rico Kogeldans, Osvaldo de Pina, Jeffrey Ramkisoen en Roger Smees een 4-1 voorsprong bereikt bij rust. Na de pauze  veranderde het beeld niet. Stanga was constant kansen aan het creëren en was steeds aan de bal. Rico Kogeldans wist het vijandelijke doel nog één keer te vinden, maar ongeveer een kwartier voor tijd liepen de bezoekers bij een stand van 5-2 het veld uit en vond het wel genoeg. Scheidsrechter René de Jong (die aanvankelijk een 5-2 einduitslag wilde invoeren) heeft op het wedstrijdformulier niets anders kunnen melden, dan dat het duel gestaakt is.

Uitstel

Hierdoor is het kampioenschap van Stanga uitgesteld. In plaats van dat Stanga nu in de Breedtesporthal van Sportcampus Zuiderpark komende vrijdag kampioen kan worden, moet dat feest worden uitgesteld en is het wachten op het laatste reguliere duel op vrijdag 21 april , thuis tegen het laaggeplaatste AWS 2.