Zaterdag 5B: Quick verzuimt GSC ESDO te passeren op ranglijst

In een doelpuntrijk duel leek Quick tegen Gouderak op een ruime zege af te stevenen De Haagse ploeg zag Gouderak terugkomen in de wedstrijd. Na negentig minuten voetballen stond een 4-4 eindstand op het scorebord.

Na een kwartier nam Quick een 0-1 voorsprong. John Henry Maasbach draaide goed weg en kon van dichtbij de 0-1 inschieten. Vlak voor rust kregen de Haantje een enigszins gelukkige strafschop. Noah Munier was trefzeker van elfmeter en zorgde voor een 0-2 ruststand.

Blessure

Tien minuten in de tweede helft werd het duel na een ernstige blessure bij Gouderak even stilgelegd. De speler moest met een brancard van het veld gedragen worden. Na de hervatting kon Bas Paardekooper de score op 0-3 brengen en leek het duel gespeeld. Niets was minder waard. Gouderak scoorde uit een strafschop en produceerde daarna ook nog de 2-3.

Spanning

Quick herpakte zich weer. Uit een hoekschop kon Kasimir Rispens met het hoofd de 2-4 aantekenen. Gouderak gaf de moed niet op en bracht de spanning weer terug: 3-4. In de blessuretijd viel zelfs de gelijkmaker: 4-4. Door het kostbare puntverlies bleef Quick op een derde plaats staan met evenveel punten als GSC ESDO, dat nog steeds tweede staat.