Zaterdag 5B/5C: De Ster houdt Gouderak in bedwang, zware nederlaag DVV Delft

In 5C ging DVV Delft flink over de knie bij het sterke Simonshaven. HDV en REMO hadden moeite met scoren en zagen hun tegenstanders dat wel volop doen. Beide teams leden een ruime nederlaag. De Ster speelde knap gelijk bij Gouderak.

Tekst: Roland van der Linden    |   Foto’s: Noud Elbers

5e klasse B

Moordrecht – REMO

REMO verloor geflatteerd van Moordrecht. In de eerste helft gingen de ploegen gelijk op, maar ging de Haagse club met een 2-1 achterstand de rust in. In de tweede helft was REMO de betere ploeg en creëerde goede kansen. Uit de counter kwam de thuisploeg op 3-1. REMO miste een strafschop, maar kwam even later toch terug tot 3-2. REMO nam meer risico om te proberen de gelijkmaker te produceren, maar kreeg nog twee treffers om de oren: 5-2. Taylor Schotte en Mohamed Soliman scoorden namens REMO.

HDV – ASW

In het Zuiderpark kreeg HDV veel kansen om te scoren tegen ASW. Het vizier van de thuisploeg stond niet op scherp. Oussama Chaabaoui kon in de eerste helft de enige treffer van HDV aantekenen. Na een 1-2 stand bij rust ging de Haagse ploeg met 1-4 ten onder.

Gouderak – De Ster

Hekkensluiter De Ster hield knap een punt over aan het uitduel bij Gouderak. De wedstrijd eindigde zoals die begonnen was. Ondanks het 0-0 gelijke spel blijft De Ster op de laatste plaats staan met acht punten uit 21 duels.

5e klasse C

Simonshaven – DVV Delft

DVV Delft kon in het uitduel bij het sterke Simonshaven geen vuist maken. De equipe van trainer Martin Schouten (foto) kreeg maar liefst negen tegentreffers om de oren. Zelf kon de club uit Delft daar maar één treffer tegenoverstellen. Kay Zuiderwijk redde de eer van DVV Delft: 9-1.