Zaterdag 2E: FC Skillz maakt geen fout tegen Concordia

Nu de laatste wedstrijden van de competitie naderen, gaat elke punt tellen. Of het nou gaat om de top, de subtop of juist de onderste regionen, de (sportieve) druk zal alleen maar toenemen. Wie beschikt er over de langste adem? Wie heeft er een dusdanig brede ‘bank’ om eventuele schorsingen en/of blessures op te vangen? Dat het spannend wordt is een ding dat zeker is in ‘2E’.

Tekst: Terry Konings       |     Foto’s: Rob Römer

Na de winst van vorige week in Vlaardingen op CION mocht FC Skillz nu afreizen naar de Brasserskade om de degens te kruisen met Concordia. De Delftenaren – komend vanuit het zondagvoetbal – kennen hun laatste winstpartij van 26 november van het vorige jaar (2-3 winst op Wilhelmus) en verkeren momenteel in zwaar weer.  Het verwachte spelbeeld toonde zich dan ook in Delft, daar FC Skillz vanuit veel balbezit aanviel en Concordia op haar beurt de linies zo compact mogelijk bij elkaar hield hopende op die ‘ene’ uitval en kans.

Gezien de rolverdeling van het ‘kat en muis’-spel was er weinig echte voetbalspanning te beleven. FC Skillz drukte als ‘kat’ de Deltenaren in de rol van de ‘muis’ veelal op eigen helft en probeerde ook haar bekende liefde voor de bal aan de Brasserskade te etaleren. De verdedigende linie onder leiding van aanvoerder Bo de Vroege had zijn handen vol aan de Haagse voorwaartsen, maar bleef in de eerste fase van de wedstrijd overeind. De Delftse aanvoerder – gekenmerkt door zijn opvallende dos aan krullen – heeft overigens als enige aan de kant van de ‘basiself’ van Concordia een betaald voetbalclub op zijn CV staan. Zo tekende hij in 2019 een contract bij Sparta Rotterdam om als professioneel E-sporter voor de Rotterdamse club uit te komen in de zogeheten E-divisie op de toenmalige Playstation 4.

Na enkele dreigende momenten van Djurandy Swedo en Mostava Frederik capituleerde Concordia in de veertigste minuut van de wedstrijd. De rappe Chadion Melfor werd in het Delftse strafschopgebied na een mooie individuele actie ten val bracht en de dienstdoende arbiter had geen andere keuze, dan het geven van een strafschop. Aanvoerder aan de kant van FC Skillz, Samir El Moussaoui schoot de penalty onberispelijk binnen en tekende voor de openingstreffer: 0-1.

Ook na de doelwisseling hielden de teams de rollen van de kat en de muis aan. Echte voetballende intenties hadden de Delftenaren niet. Het devies was vooral, dat doelman Poya Maleki Seifar – die beschikt over een zeer fijne trap – de bal zo snel mogelijk lang moest spelen om vervolgens dan vanuit de zogeheten ‘tweede bal’ te spelen. In de tweede helft sloop er wat onzorgvuldigheid bij de Hagenezen in, wat maakte dat voetballen wat moeizamer ging, dan gehoopt. De jonge oefenmeester Oussama Bekkaoui bracht halverwege de helft nog wat wissels, waaronder Farid Overman in, om voor wat frisse energie te zorgen. In de zeventigste minuut scoorde Samir El Moussaoui zijn tweede doelpunt van de middag vanuit een scherp aangesneden corner van Yassin Chentouf. Dit leek de genadeklap te zijn ware het niet, dat ook Concordia in de 83e minuut nog een penalty kreeg. Ook deze werd verzilverd, waardoor er ondanks het spelbeeld toch nog een Delftse storm aanstaande zou zijn, gezien het feit dat elk punt een gewonnen punt is voor Concordia.

De storm bleek echter kijkend naar de windschaal van Beaufort over 1 tot 3 knopen te beschikken, waardoor de storm niet veel kracht bleek te hebben en dus ook niet echt dreigend was. Gezien Concordia een poging deed te stormen, viel er aan de andere kant de nodige ruimte. Zowel Abdel Tufi als Farid Overman kwamen immers nog in een kansrijke positie, maar vergaten de trekker over te halen en de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot te gooien. De eindstand bleef dan ook 1-2 in het voordeel van de club gelegen in het Wateringse Veld in Den Haag.