Vierde Divisie zaterdag: Futloos FC ’s-Gravenzande weer onderuit tegen Achilles Veen

Met nog zes competitierondes te gaan stond voor FC ’s-Gravenzande de uitwedstrijd tegen Achilles Veen op het programma. De thuiswedstrijd leverde een 5-0 overwinning op voor FC ’s-Gravenzande, maar de uitwedstrijden zijn altijd lastig. Er werd in het verleden nog nooit gewonnen in Veen, in het seizoen 2013/2014 werd eenmaal gelijk gespeeld.

Tekst: Jan Hoogenraad           |      Foto’s: Pieter Vermeer

Achilles Veen staat net boven de plaats voor het spelen van de nacompetitie met twee punten voorsprong op SC Feyenoord, dus die ploeg zou er ongetwijfeld alles aan willen doen de punten in eigen huis te houden. Voor FC ’s-Gravenzande een gelegenheid om te zorgen voor de eerste uitoverwinning.

De intenties vooraf zullen ongetwijfeld goed zijn geweest, maar wat beide ploegen in de eerste helft lieten zien was ver beneden de maat, er gebeurde maar heel weinig. In de vijfde minuut was er een kansje voor Roy van Beek op aangeven van Yuri Westhoff, maar in een poging om te schieten blesseerde hij zich, maar kon na behandeling wel verder. De kansen die de thuisploeg kreeg werden gecreëerd door de defensie van de ’s-Gravenzanders. Een schotje van Niek Wilborts was te zacht om Jurrian Jouvenaar echt in de problemen te brengen. Na heel zwak verdedigen was Jari Koenraat dicht bij de openingstreffer, maar met wat kunst- en vliegwerk werd een achterstand voorkomen door Jurrian Jouvenaar.

Opleving

Na een half uur spelen leefde FC ’s-Gravenzande wat op en was er zowaar een schot van Patrick Fonseca, die doelman Jorn Wagener tot hoekschop verwerkte. Fonseca gaf zes minuten voor rust ook nog een keer goed voor vanaf de linkerkant, maar de doelman van Achilles Veen pakte de bal voordat iemand gevaarlijk kon worden. Ondanks dat FC ’s-Gravenzande een licht veldoverwicht had bleven doelpunten voor rust uit.

De eerste tien minuten na rust zette FC ’s-Gravenzande even aan en leek het tij te keren. Een poging van Roy van Beek werd door doelman Jorn Wagenaar met enige moeite gestopt. Maar hierna maakte FC ’s-Gravenzande in het vervolg van de wedstrijd een futloze en ongeïnspireerde indruk. Veel balverlies en verkeerde passes en daar win je geen wedstrijd mee. Na een snelle en goed uitgespeelde aanval was het in de 56e minuut Jari Koenraat die raak schoot voor Achilles Veen: 1-0.

FC ’s-Gravenzande probeerde nog wel wat terug te doen, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Daan van Unen kopte over op aangeven van Twan van Meerten, een vrije trap van Roy van Beek ging ruim een meter over en een schot van Twan van Meerten werd via de vuisten van de Achilles Veen-doelman weggewerkt. De thuisploeg hoefde niet meer zo nodig de aanval te zoeken en koesterde de voorsprong. Al was in de 71e minuut Roy van Beek nog kansrijk, maar weer was de doelman een sta-in-de-weg. Na nog een kansje voor de thuisploeg van Jens Verschuren en aan de andere kant voor Roy van Beek uit een vrije trap was het in de 82e minuut weer Jari Koenraat die de bal na slordig verdedigen achter Jurrian Jouvenaar schoot en was de wedstrijd gespeeld: 2-0.

Lees verder