Warming-up 4e Divisie (zo): Ekrem Kahya (HBS): ,,Niemand kan zich nu rijk rekenen”

HBS ontdeed zich afgelopen weekend van laagvlieger Alicdes. Op sportpark Craeyenhout werd het 3-1 voor de ploeg van trainer Ekrem Kaya (foto). Zondag wacht de zware uitbeurt tegen SJC, dat ook nog op het vinkentouw zit.

Tekst: Ton Beije

Trainer Kahya kijkt tevreden achterom naar het duel tegen Alcides: ,,Alle wedstrijden zijn op dit moment en kostbaar en moeilijk. Dus we zijn tevreden met de overwinning en een groot gedeelte ook over de speelwijze, maar we moeten wel de onnodige tegentreffers beperken.”

Spannend

Het blijft ongemeen spannend in deze Vierde Divisie. Hoogeveen heeft een punt meer dan HBS en RKAVV en Purmersteijn één punt minder. Het zou wel eens tot de laatste wedstrijd kunnen duren. Verwacht Kahya dat ook? Hij: ,,Je ziet dat inderdaad heel veel clubs van elkaar kunnen winnen en er staan nog vijf wedstrijden op het programma, waarin ook veel teams tegen elkaar zullen spelen. Ook op de laatste speeldag. Niemand kan zich op dit moment rijk rekenen en ook ik denk dat dat nog even duurt.”

Uitbraken

HBS treft zondag SJC in een uitwedstrijd. Kahya over het thuisduel eerder dit seizoen: ,,Een heel hechte verdedigende ploeg, die zal azen op uitbraken. We kregen niet heel veel kansen, maar hadden wel absoluut de overhand. Toch kwamen we vlak voor tijd nog goed weg.” En over het duel van komende zondag: ,,Ik verwacht hetzelfde spelbeeld, want zij spelen altijd zo. Wij zullen gewoon uitgaan van onze eigen speelwijze en daar scherp en zakelijk in moeten zijn.”

Afstand

Voor tegenstander SJC is het de laatste kans om er nog enigszins bij te komen. Bij verlies van SJC HBS in ieder geval één achtervolger op genoeg afstand. Kahya: ,,Ook deze wedstrijd willen wij heel graag winnen en wat dat voor de tegenstander betekent, maakt mij niet zoveel uit, dat is hun probleem.” Problemen met de spelersgroep heeft de HBS-trainer niet: ,,We hebben vooralsnog dezelfde bezetting, maar na de laatste training kijken we weer wie inzetbaar zijn. Maar we zijn fit, fris en willen heel graag.”

 

Lees verder