Vrouwen 3D/3E: SEP kampioen zonder te spelen na nederlaag sv Den Hoorn

Het duel tussen SEP en DSVP 3 werd niet gespeeld, maar toch werd de Delftse ploeg kampioen in 3D. Lyra, dat derde staat, versloeg sv Den Hoorn de nummer twee van de ranglijst. SEP werd hierdoor onbereikbaar voor de achtervolgers.

3e klasse D (zat)

sv Den Hoorn 1 – Lyra 1

In een volgens trainer Denver Witternaar (foto) zwaar en boeiend duel won Lyra met 0-1 van sv Den Hoorn. MO17-speelster Chimene Tetteroo scoorde op aangeven van Marieke van Zweden de winnende treffer voor Lyra, dat diverse speelsters miste door blessures. Het duel werd gespeeld onder toeziend oog van SEP, dat na de 0-1 zege van Lyra het kampioenschap kon gaan vieren.

FC Rijnvogels 4 – Naaldwijk 1

Voor Naaldwijk was er weinig eer te behalen in het duel met het vierde team van FC Rijnvogels. De Westlandse vrouwen gingen in Katwijk onderuit met 5-0.

Zwaluwen Vlaardingen 1 – Ariston’80/2

Het tweede team van Ariston’80 kon niet voor een verrassing zorgen tegen de thuisploeg. Zwaluwen Vlaardingen hield met een 2-1 zege de punten in eigen huis.

Sportclub Monster 1 – Concordia 1

In een doelpuntrijk duel pakte de thuisclub de overwinning. Bij rust hielden beide teams elkaar nog in evenwicht: 2-2. Na de thee ging Sportclub Monster één-op-één spelen en liep al snel weg naar een 4-2 voorsprong. Uiteindelijk eindigde het duel in een 6-3 victorie voor de thuisploeg. Robin Olsthoorn drukte met vijf treffers een behoorlijk stempel op het duel. Ook Jade van Ruijven was trefzeker voor de Westlandse vrouwen.

Maasdijk 1 – FC ’s-Gravenzande 1

In de eerste helft kon Maasdijk FC ’s-Gravenzande nog aardig bijbenen, maar keek bij rust toch tegen een 0-2 achterstand aan. In de tweede helft hadden de bezoeksters een groter overwicht en liepen weg naar een ruime 1-5 overwinning. Namens Maasdijk scoorde Anique Zuidgeest de enige treffer. Voor FC ’s-Gravenzande waren Sophie van Spronsen (2x), Femke Sjoerdsma (2x) en Anna Geskus scherp in de afwerking.

3e klasse E (zat)

Jodan Boys 2 – Ariston’80/1

In Gouda verslikte Ariston’80 zich in hekkensluiter Jodan Boys 2. De thuisploeg won het duel na negentig minuten voetballen met 1-0.