Zaterdag 1B: Wippolder bezorgt VELO tweede nederlaag op rij

Thuis pakte VELO met 3-1 een verdiende overwinning, maar in deze competitie blijft Wippolder goed meedraaien. VELO wilde in ieder geval winnen, maar dat is niet gelukt en pakte Wippolder in de slotfase met 3-2 de winst.

Tekst: Louis de Letter        |      Foto’s: Wouter Dill

VELO, met Rens de Vries en Mike Das in het centrum, Roderick Meinema op de bank en Mart Dubbeld (geschorst), Mo Özdemir en Joey Kouters (beiden geblesseerd) langs de kant. De start was zeer voortvarend met in de zevende minuut al het eerste doelpunt. Een voorzet van Rick Das, diep gestuurd door Lars de Jong, werd ter hoogte van de tweede paal in een beweging snoeihard ingeschoten door topscorer Ricky van Mierlo: 0-1.

Een mooie opsteker, waarna aan beide kanten nog enkele doelpogingen volgden. Wippolder was een periode meer aan de bal, maar bij onder meer Rik Luisman, Quinten Hellemons en Daley Uithof ontbrak het juiste vizier of doelman Jari Puister stond op de goede plaats. Bij VELO zag Ricky van Mierlo zijn inzet gestopt worden door Wippolder-doelman Dion de Jong.

Toch kwam Wippolder rond de dertigste minuut op gelijke hoogte via Daley Uithof die weifelend optreden van de VELO-defensie afstrafte: 1-1. Daarna aan beide kanten nog enkele doelpogingen, Ricky van Mierlo en Delano Vogel bij VELO en Daley Uithof bij Wippolder, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Op slag van rust werd echter VELO-spits Tony van den IJssel erg zwaar gestraft met een rode kaart omdat hij zijn tegenstander wegduwde die hem eerst naar de keel had gegrepen. Ook trainer Kevin van der Geest, met al geel op zak, kreeg na het rustsignaal op weg naar de kleedkamer rood vanwege aanhoudend commentaar op de leiding van scheidsrechter Stuurman.

Ondanks de ondertalsituatie ging VELO in de tweede helft prima van start met enkele 100% doelkansen. Ricky van Mierlo verscheen tweemaal alleen voor de Delftse doelman en had VELO misschien wel op een beslissende voorsprong kunnen zetten. De anders zo trefzekere topscorer was deze keer ongelukkig in de afronding. De eerste inzet ging voorlangs naast het doel en de tweede kans werd door doelman Dion de Jong tot corner verwerkt. Roderick Meinema, ingevallen voor Lars de Jong, zorgde met zijn snelheid voor het nodige gevaar maar zijn voorzetten werden niet doeltreffend afgerond door Ricky van Mierlo en Irshan Jagbandhan.

Verse krachten Reinier Maartense en Kenan Schenkeveld, ingebracht voor Benjamin el Amrani en Irshan Jagbandhan, zorgden met voorzetten en vrije trappen ook nog voor gevaar in het Delftse doelgebied met nog een niet succesvolle doelkans voor Ricky van Mierlo.

Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel, zo luidt een oude voetbalwet. Een kwartier voor tijd werd een diepe bal van spelmaker Daley Uithof opgepakt door Quinten Hellemons, die met een fraaie boogbal over Jari Puister de 2-1 op het scorebord bracht. De Delftse vreugde was echter van korte duur, want een minuut later bracht de diep gestuurde Roderick Meinema met een strakke schuiver de stand weer in evenwicht: 2-2.

Abel Dries kwam in de laatste minuten nog in het veld voor de moegestreden Ricky van Mierlo. De domper voor VELO viel in de 89e minuut toen Lorenzo Dijksman een diepe bal van Daley Uithof fraai in de verre hoek kon schieten: 3-2. VELO probeerde het nog wel om er tenminste nog een meer dan verdiende remise uit te slepen, maar de naar voren gestuurde Rens de Vries zag zijn kopbal naast het doel gaan en Roderick Meinema werd afgestopt door de Delftse doelman Dion de Jong die met zijn reddingen Wippolder voor een nederlaag heeft weten te behoeden.

Door de winst is Wippolder nu de nummer drie en de leider in de derde periode en is VELO, al in het bezit van de eerste periodetitel, gezakt naar de vierde plaats. Met DSO als koploper en Die Haghe als nummer twee zullen de laatste wedstrijden bepalen hoe uiteindelijk de ranglijst er uit zal zien.