Warming-up zaterdag 3C: Oliveo kan goede zakendoen bij Zwarte Pijl

In de derde klasse C leek het kampioenschap een prooi te worden voor Zwarte Pijl, maar de Rotterdammers lieten de afgelopen weken de nodige steken vallen, waardoor niet zij maar Oliveo de koploper is. Zaterdag in Rotterdam het duel tussen de nummer één en twee. Dat belooft spektakel. En wat doet nummer drie DSVP?

Tekst: Hans Kulk

Vóór afgelopen weekend stond Zwarte Pijl bovenaan (21-49), Oliveo tweede (21-48) en DSVP derde (21-47). Na het weekend Oliveo 22-51, Zwarte Pijl 22-49 en DSVP 22-48. En dat met nog slechts vier duels te gaan. Wie had dat verwacht na de afstraffing van Oliveo in eigen huis tegen Zwarte Pijl (0-4 – red.)? Aanstaande zaterdag staat het duel tussen beide titanen op het programma in Rotterdam. Nemen Willem van der Smit (foto) en consorten een voorschot op de titel of zetten de Rotterdammers Oliveo opnieuw op hun plek en heroveren ze de eerste plaats? Zaterdagmiddag rond de klok van half vijf weten wij meer.

Dichtbij

Ook DSVP doet nog mee om de prijzen. Die ploeg neemt het in Pijnacker op tegen Soccer Boys, dat afgelopen weekend verrassend Zwarte Pijl versloeg (2-0 – red.). Ariston’80, de ploeg van Martin de Graaf, speelt een uitduel bij FC IJsselmonde. Voor zowel DHL (22-18) als SEP (22-14) is degradatie naar de vierde klasse heel dichtbij. DHL ontvangt zaterdag VVOR, dat een plek hoger staat (22-23), terwijl SEP op bezoek gaat bij nummer voorlaatst Reeuwijk (22-17). Voor beide Delftse clubs is het zwart-wit gezegd, de dood of de gladiolen.

Lees verder