Zaterdag 4C: Vlag in top bij PGS/VOGEL na zege op concurrent BMT

In een rechtstreeks duel schudde PGS/VOGEL de laatst overgebleven concurrent voor de titel af. In een uitduel werd BMT met 1-2 verslagen en kon het feest beginnen voor de ploeg van trainer Vita Lorente. VCS was sv Loosduinen de baas en GDA versloeg Vredenburch.

Tekst: Roland van der Linden        |      Foto’s: Rob Römer & Berry Heemskerk

GDA – Vredenburch

In een matig duel moest Vredenburch haar meerdere erkennen in GDA. Na dertien minuten spelen nam GDA de leiding. Een voorzet van links van Jeroen Mantel werd door Jordy Taal in de verre hoek gekopt: 1-0. GDA zag daarna een aantal kansen verloren gaan. Op slag van rust viel de gelijkmaker. Na een afstandsschot kreeg de bal een vreemde stuit, waardoor doelman Alessandro Visser geen controle had en van dichtbij tekende Mehmet Aygun voor de 1-1.  Met zestig minuten op de klok pakte GDA opnieuw een voorsprong. Een diepe bal van Justin Schoenmaker werd door Noa Schoenmaker goed afgerond: 2-1. Het bleef spannend, maar Vredenburch kon gedurende het hele duel maar weinig kansen creëren. Tien minuten voor tijd kwam Vredenburch met tien man te staan na een rode kaart. Het bleef dus bij 2-1. (Foto’s GDA-Vredenburch: Berry Heemskerk)

VCS – sv Loosduinen

Beide teams kregen in de openingsfase kansen om te scoren, maar konden de bal niet over de doellijn krijgen. Bart Ruwaard zag in de 24e minuut zijn bal door Tyrone Plas net naast het doel gewerkt worden. Vier minuten later was het raak voor VCS. Halverwege de tweede helft kon VCS met een tweede treffer het duel op slot gooien: 2-0.

BMT –    PGS/VOGEL

In een matig duel waarin de zenuwen in de openingsfase de overhand hadden, kwam BMT halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een treffer van Sahin Kalkanoglu. De ploegen gingen aan de thee met een 1-1 stand. (Foto’s BMT-PGS/Vogel: Rob Römer)

Glenn Plum zorgde voor de gelijkmaker na een lange rush waarin niemand hem probeerde te stoppen. BMT kreeg na de thee de nodige kansen, maar zag de treffer in de laatste minuut aan de andere kant vallen. Rami Abdelrazak schoot vanaf elf meter PGS/VOGEL naar het kampioenschap. De ploeg van trainer Vita Lorente komt volgend seizoen in de derde klasse uit.