Vrouwen: Beloften ADO Den Haag veel te sterk voor Sparta

Op een zonovergoten Houtrust speelden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Sparta. Het team van trainer Bianca Koppers verwende de fans met een galavoorstelling.

Tekst: Ulis van Maanen

De beloften gingen voor eigen publiek zo furieus van start, dat het een wonder was dat het na vijf minuten nog 0-0 stond. Een trekbal van de op de vleugel vrijgespeelde Jill van den Ende vloog voorlangs het doel. Gina Viehoff bracht met een steekpass Anne van Egmond in schietpositie. Haar poging belandde naast het doel. Een schot van Iris Remmers kon door de doelvrouw Lotte van Hoof ternauwernood tot corner worden verwerkt.

Baltovenaar

Sparta kreeg niet lang de tijd om opgelucht adem te halen. Nikki van den Burg stuurde Iris Remmers diep. Met een Cruijff-achtige schijnbeweging stuurde de baltovenaar haar opponenten de Scheveningse bosjes in, kapte naar binnen en legde de bal bijna achteloos in de korte hoek: 1-0. De thuisploeg haalde de voet niet van het gaspedaal. Gina Viehoff kon maar net in het strafschopgebied worden geblokt. Een schot uit de draai van Remmers kwam terug van de kruising van lat en paal. Nog voor het half uur was het nog eens prijs. Na een voorzet van Brigitte Franken zette Gina Viehoff (foto) haar eerste contract luister bij met een uithaal in de verste hoek: 2-0. Net in het veld gekomen werd Zenna van Delft gelanceerd door Iris Remmers. Haar schot ging naast. June Burgers bracht na een onderschepping Iris Remmers nog eens in stelling. Haar lob zeilde over. Ook nieuwe pogingen van Brigitte Franken (blok) en Iris Remmers (stop) hadden geen resultaat.

Comeback

Met veel verse krachten – onder wie comeback kid Ilham Abali – trakteerden de Haagse beloften het hooggeëerd publiek ook in het tweede bedrijf op hoogstandjes. Iris Remmers probeerde met een hakbal Brigitte Franken vrij te spelen. De spits zag haar doorgang versperd. Op het uur viel een richting stratosfeer gelanceerde bal in een hoek van het strafschopgebied koud uit het luchtruim. Brigitte Franken legde het speeltuig in één keer dood op de voet, zag uit haar ooghoek dat de goalie haar doel had verlaten en vond met een perfecte parabool de verste hoek: 3-0. ADO Den Haag jaagde door op meer. Een kopbal van Brigitte Franken werd van de lijn gehaald. Zenna van Delft schoot eerst rakelings naast en zag daarna een kopbal gekeerd worden. Aan de andere kant moest ook de voor haar debuut in de beloftencompetitie in het veld gekomen Fleur de Bruijn (17 jaar) in actie komen. Zij pareerde een lob. In het Haags kwartiertje stuurde June Burgers met een fraaie steekpass Iris Remmers nog eens vrij richting doel. Zij vond feilloos de verre hoek: 4-0. Bij die stand zou het uiteindelijk blijven. Zenna van Delft (stop), Brigitte Franken (stop) en Jill van den Ende (over) namen het doel nog wel onder vuur. Toen een Spartaan een uitgebreide behandeling wegens kramp nodig had, liet de scheidsrechter genade voor recht gelden.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder