Zondag 3D: SVH loopt weer punt uit, Voorschoten’97 dieper in problemen

Voorschoten’97 lijkt veroordeeld tot het spelen van nacompetitiewedstrijden. Op papier kan de ploeg van trainer Denis Luhulima nog wel stijgen op de ranglijst, maar met FC Abcoude nog als één van de tegenstanders lijkt dat onmogelijk. SVH pakte een punt in het uitduel bij AFC Quick 1890.

Voorschoten’97 – PVC

Op eigen veld begon Voorschoten’97 weer vol druk te zetten en creëerde ook meteen twee grote kansen, maar de scherpte ontbrak. Twee uitvallen van de tegenstander uit Utrecht leverden ook twee treffers op mede door matig verdedigen van de groengele formatie. Voorschoten’97 kreeg voor rust nog twee goede mogelijkheden, maar de stand bleef 0-2. In de tweede helft kwam de thuisploeg beter in haar spel en gaf geen kansen meer weg. Zelf bleef Voorschoten’97 wel kansen missen. In de 65e minuut kopte Roy Elligers nog wel de aansluitingstreffer binnen, maar daar bleef het bij: 1-2.

AFC Quick 1890 – SVH

SVH was de enige ploeg die wilde voetballen. De thuisclub zakte in en gokte op kansen via hun enige snelle aanvaller. De tactiek had succes en de club uit Amersfoort nam een 1-0 voorsprong. Een minuut voor rust kwam SVH terecht op 1-1. Na de thee hanteerde AFC Quick 1890 een andere spelwijze na inbreng van een rappe buitenspeler en liep weg naar een 3-1 voorsprong. SVH bleef de betere ploeg en kwam in de 85e minuut terug tot 3-2. De equipe van Tom Hesselink (foto) bleef druk zetten en produceerde kort daarna de gelijkmaker: 3-3. De doelpunten van SVH kwamen op naam van Wesley Schouten (2x) en Rayvano van Alphen. SVH heeft nu drie punten voorsprong op HWD en lijkt rechtstreekse degradatie te kunnen ontlopen. Via de nacompetitie moet dan lijfsbehoud geregeld worden.

APWC – Taurus

Het reeds gedegradeerde Taurus kon geen indruk maken tegen APWC. In Amersfoort gingen de studenten na een 3-0 ruststand met 5-1 onderuit. Gelein Visscher nam de enige treffer van de club uit Delft voor zijn rekening. Door de nederlaag weet Taurus ook dat het definitief op de laatste plaats zal eindigen.