Zaalvoetbal: FC Westland speelt zich veilig na winst op kampioen Scagha’66

De zaalvoetballers van FC Westland hebben zich afgelopen vrijdag op de laatste speelronde van de Eerste Divisie veilig weten te spelen door een cruciale 8-5 overwinning tegen Scagha’66. De ploeg uit Schagen wist vorige week al het kampioenschap in Eerste Divisie binnen te slepen en zal volgend seizoen uitkomen in de Eredivisie.

Tekst: Peter Botman                  |         Foto’s: Alex Pronk

FC Westland leek al veilig nadat het twee weken geleden won van Zeemacht, maar directe concurrent OACN Boys wist opzienbarend haar laatste twee wedstrijden te winnen van de nummer twee en vier van de ranglijst en daardoor hadden de Westlanders minstens een punt nodig om nacompetitie tegen de degradatie te voorkomen.

Ondanks de titel was Scagha’66 niet van plan om zich gewonnen te geven tegen FC Westland en kwam met de 0-1 en 1-2 tweemaal op voorsprong. Echter kreeg FC Westland na tien minuten te hebben gespeeld de wedstrijd beter onder controle en liep het uit naar een 5-3 ruststand. De sterk spelende Aimen Said en Karam Boukhari waren beiden tweemaal trefzeker en Rida Aarab,met zijn eerste treffer in de hoofdmacht, maakten de vijf vol.

In de tweede helft bleef Scagha’66 aandringen naar het Westlandse doel, echter had de uitblinkende keeper Barry Botman veelvoudig verweer. Na een onderschepping en een solo van de uitstekend spelende Mouhsine El Arnouki bracht hij FC Westland op een 6-3 voorsprong. Aimen Said volmaakte zijn hattrick en bracht de Westlanders zelfs met 7-3 aan de leiding. De ploeg uit Schagen wist de spanning echter weer terug te brengen door binnen de minuut de 7-4 en 7-5 op het scorebord te brengen. Met nog twaalf minuten op de klok moest FC Westland zich opnieuw herpakken en dat lukte mede dankzij de luid zingende en steunende fans. Toch was het Scagha’66 dat bleef aandringen en was het Mouhsine El Arnouki die eenmaal zelfs de bal van de lijn wist te halen om zo een doelpunt te voorkomen.

In een counter enkele minuten later was het dezelfde El Arnouki die zijn tweede van de avond wist te maken en daarmee de eindstand op 8-5 bepaalde. Met deze knap behaalde drie punten spelen de Westlanders zich veilig en haalt het zodoende ook nog Het Vennewater in op de ranglijst en eindigt het als achtste. Volgend seizoen zal de ploeg van James Dhanai en Naïm el Yousfi dus opnieuw uitkomen in de Eerste Divisie en zal het zich voornemen om ditmaal bovenin mee te kunnen draaien.