Tweede Divisie: Excelsior Maassluis nipt onderuit bij Koninklijke HFC

Excelsior Maassluis heeft de punten nog hard nodig. Bij koninklijke HFC uit, waren er zeker mogelijkheden, maar de mannen van trainer Steye Jacobs moesten toch met lege handen het speelveld verlaten: 2-1.

Tekst: Ton Beije                 |     Foto’s: Ron Heinen

Al na twee minuten kwam Excelsior Maassluis in scoringspositie. Na een lange inworp van Devin Plank kwam de bal bij Dave van Delft, die echter naast het doel van goalie Mitchel Michaelis schoot. Pas na tien minuten kwam de eerste mogelijkheid voor gastheer Koninklijke HFC, maar Zakaria Eddahchouri schoot op de benen van doelman Tom Boks. Na een kwartier werd de score namens HFC geopend door André Morgan. Na een schot van Zakaria Rddahchouri redde Tom Boks in eerste instantie, maar in de rebound was Morgan wel succesvol: 1-0.

Excelsior Maassluis had echter snel het antwoord klaar. De bezoekers kwamen langszij door een inzet van Baset Moshtaq. Hij scoorde na geklungel in de defensie bij de thuisploeg en trof met een ‘wippertje’ doel voor de gelijkmaker: 1-1. Daarna zocht Joas Kors het doel van de Tricolores maar mikte net naast. HFC had in die fase het meeste balbezit, terwijl Excelsior Maassluis meer gokte op een snelle counter.

Na dik een half uur leek Excelsior Maassluis op voorsprong te komen. Bram Wennekers kreeg een niet te missen kans, maar kon de bal niet genoeg kracht meegeven. Zeven minuten voor rust weer een dot van een mogelijkheid voor de bezoekers, maar de inzet van Giovanni Da Fonseca werd gekeerd door de HFC-doelman. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was in de slotminuut voor Ruben Heermans van de thuisploeg, maar hij kopte de bal in handen van doelman Tom Boks. Met de 1-1 stand gingen de beide teams aan de thee.

Nadat in het tweede bedrijf Heeremans eerst in kansrijke positie had naast gekopt, was het na twaalf minuten wel raak voor de gastheren. Een lage voorzet van Zakaria Eddahchouri werd door Sietse Brandsma binnengetikt: 2-1. Excelsior Maassluis ging niet bij de pakken neerzitten en kreeg een kans op de gelijkmaker via Pieter Langedijk, maar HJFC-doelman Mitchel Michaelis redde attent. Op slag van tijd dacht Excelsior Maassluis alsnog een punt in de wacht te slepen, maar een knap schot van Gabri Urbais vloog tot ontzetting van de eigen aanhang net over het HFC-doel. Ook in de zes minuten extra tijd kwam er in de stand geen verandering meer en leed de Tricolores een kostbare 2-1 nederlaag.