Zondag Vierde Divisie: Seizoen van Westlandia dreigt als nachtkaars uit te gaan

Voor de zondagtak van Westlandia dreigt het seizoen als een nachtkaars uit te gaan. Na de uitschakeling, afgelopen week, in de beker tegen derdeklasser Nieuwkoop gingen de Naaldwijkers dit weekend in competitieverband met 4-0 onderuit bij titelkandidaat Purmersteijn. Westlandia is nog wel actief in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.

Tekst: Hans Kulk

‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’, was sinds 1993 een historische slogan van de Nederlandse Belastingdienst. Eigenlijk geldt dit op dit moment ook voor Westlandia. Een seizoen dat voor de Westlanders uiteindelijk in de competitie en KNVB-beker zonder prijzen eindigt, maar wel vrij van spanning kan worden uitgespeeld.

Titel

Natuurlijk was dit niet de wens van vertrekkend coach Cesco Agterberg (foto). Graag had hij mee willen doen om de titel in de Vierde Divisie A. En natuurlijk had hij dolgraag de finale van de beker tegen Xerxes/DZB willen spelen. Helaas viel voor de groen-witten uit Naaldwijk het spreekwoordelijke kwartje net de andere kant op. Dinsdag speelt Westlandia op eigen veld in de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal Toernooi tegen Voorschoten (za). Een plaats in de halve eindstrijd en wellicht de finale is dus nog binnen bereik.

Pleister

De 4-0 nederlaag zondag tegen titelkandidaat Purmersteijn komt vanzelfsprekend hard aan, maar Agterberg en consorten kunnen het restant van de competitie (drie duels – red.) freewheelend uitspelen. Alphense Boys, Rohda Raalte en VKW zijn de resterende tegenstanders in de komende weken. Zonder spanning voetballen, hoe lekker kan dat wellicht voelen? Tuurlijk is het een pleister op een diepe wond, maar uiteindelijk kan Westlandia straks terugkijken op een mooi seizoen, waarin het lang meedeed om alle prijzen. En, één prijs is er mogelijk nog te winnen!

 

Lees verder