Warming-up zaterdag 5B/5C: Nacompetitie volledig op zijn kop na uitsluiting WIK

In 5B hoopten nog diverse teams op een plek in de nacompetitie. Zo waren naast topploegen Quick en GSC ESDO ook REMO en WIK nog in de strijd voor een derde periodetitel. Nadat de KNVB WIK uit de competitie haalde, is het duidelijk dat GSC ESDO en Quick bij een kampioenschap van ONA aan de nacompetitie gaan meedoen.   

Tekst: Roland van der Linden

5e klasse B

Koploper ONA is vrij. De Goudse ploeg zou tegen WIK spelen. GSC ESDO gaat op bezoek bij laagvlieger De Ster en moet het duel met winst afsluiten om het kampioenschap niet vroegtijdig al bij ONA te laten belanden.  Quick treedt net als GSC ESDO aan tegen een ploeg uit de onderste regionen. De Haantjes binden de strijd aan met Wanica Star.

REMO neemt het op tegen SVO Buytenpark. Voor de Zoetermeerders, het team van trainer Francis Janse (foto), staat er niets meer op het spel dan de eer en dat geldt dus nu ook voor REMO nu de strijd om de derde periode vervallen is. DVC staat nu op zevende plaats. De ploeg van trainer Marco Immers kan haar positie nog verbeteren met een zege op het twee plaatsen hoger geklasseerde ASW.

HDV wil graag de laatste plaats overdoen aan De Ster. Met een thuisduel tegen subtopper Moordrecht voor de boeg zal dat een lastige opgave worden. Toofan neemt het op tegen Gouderak.

5e klasse C

DVV Delft dat lang hekkensluiter was heeft inmiddels vijf overwinningen geboekt. Nu staat voor de laagvlieger een uitduel bij middenmoter NTVV op het programma. DVV Delft zou zomaar voor een verrassing kunnen zorgen.

Lees verder