Zaterdag 5B/5C: REMO grijpt zege op SVO Buytenpark, DVV Delft onderuit

Voor HDV was er weinig eer te behalen in het duel met Moordrecht. Toofan verloor op vreemde bodem van Gouderak. REMO had het lastig tegen SVO Buytenpark, maar pakte toch nog de overwinning. DVV Delft moest het hoofd buigen voor NTVV in 5C.

5e klasse B

HDV – Moordrecht

Een gehavend HDV trad met zeven spelers van de JO19 aan tegen het sterke Moordrecht. Wel was doelman Umaru Sesay weer terug onder de lat na ruim een jaar afwezigheid. De Haagse ploeg was niet opgewassen tegen de bezoekers en ging met 1-6 onderuit. De enige treffer van HDV kwam op naam van invaller Youssef el Boulahiani.

Gouderak – Toofan

In het uitduel bij Gouderak kon de Haagse equipe niet voor een verrassing zorgen. De thuisploeg hield met een 3-1 score de punten in eigen huis. Namens Toofan was Serhii Dzhersh scherp in de afwerking.

REMO – SVO Buytenpark

In de eerste helft ging het duel gelijk op. De beste kansen voor waren wel voor SVO Buytenpark, de ploeg van trainer Francis Janse (foto). Youssef Afkyr kon een kopbal van Jounes Ktitu van de lijn te halen en daarna faalde Mitchell Mulder vijf minuten voor de rust toen hij oog in oog kwam met REMO-doelman Abdallah el Nasri. Na de thee was de strijd meer open. Kansen van Jounes Ktitu (Buytenpark) en Mohammed Soliman (REMO) leverden niets op. Het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na een voorzet van Jounes Ktitu werd de bal langs REMO-doelman el Nasri gekopt door Arthur Krijgsman. REMO kreeg daarna de geest en kwam het al snel op 1-1 door een afstandsschot van Rafaël Friendwijk. Uiteindelijk kon Mohammed Sahi de bal van afstand in de kruising plaatsen en schonk hiermee REMO een 2-1 overwinning.

5e klasse C

NTVV – DVV Delft

DVV Delft was het eerste half uur gelijkwaardig aan de thuisclub. In het laatste kwartier van de eerste helft scoorde NTVV drie keer en leek het duel gespeeld. In de tweede helft kon DVV Delft niet echt een vuist maken, maar brachten Alperen Kocak en Yassin Laachach in de slotfase de spanning terug in het duel: 3-2. In de laatste minuut stelde NTVV de zege definitief veilig. Josef Diri, die normaal doelman is van DVV Delft O19, speelde een uitstekend duel voor de bezoekers.