Zaterdag 1B: Die Haghe vergeet zelf te scoren en verliest onnodig van sv Nootdorp

,,Ze kunnen niet van je winnen, maar je kunt wel van ze verliezen”, aldus een Amsterdamse filosoof en dat deed Die Haghe nadat het de betere ploeg was geweest, een 100% zuiver doelpunt afgekeurd zag worden, zelf vergat de trekker over te halen, waarna sv Nootdorp na twee aanvallen evenzoveel keren wist te scoren. En dat op een moment dat de Hagenaars een vervangende nacompetitieplek veilig hadden kunnen stellen.

Tekst: Wim van de Graaf          |      Foto’s: HMA-Fotografie

Op een mooie namiddag trad Die Haghe zonder de geschorste Blnd Ahmed en Sami Aoulad Said aan tegen sv Nootdorp. Gelukkig kon Roy van der Ven na veel blessureleed weer op de bank plaatsnemen. Direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Giovanni Verhoeve was daar de eerste snelle aanval van Die Haghe, die een hoekschop opleverde waarvan het resultaat uitbleef. Zeven minuten later weer een kans toen Junior Nelson doorbrak en de bal goed afleverde bij Desley Koegler, waarna zijn inzet met wat geluk door doelman Michael de Leeuw van sv Nootdorp werd gestopt.

Weer een kwartier later liet deze uitkomende doelman de bal los, waarna Die Haghe scoorde maar er was contact met een aanvaller geweest en het doelpunt werd door de arbiter geannuleerd. Die Haghe was op dat moment heer en meester en het was wachten op een geldig doelpunt.

Acht minuten voor rust was er een aanval van sv Nootdorp waarna de bal wel of niet over de Haagse doellijn zou zijn gegaan. De neutrale assistent oordeelde van niet, maar hij en zijn collega aan de andere zijde zaten er deze middag met regelmaat flink naast. Voornamelijk omdat ze het niet konden belopen en dat was een trieste constatering waar beide teams last van hadden, maar uiteindelijk Die Haghe het meest. De thuisploeg drong in deze fase steeds vaker aan en de witkielen uit Den Haag moesten vaker verdedigen dan ze konden aanvallen. De rust kwam dan ook voor trainer Marcel Koning als geroepen.

Na de rust bleek Robin Laming geblesseerd in de kleedkamer te zijn achtergebleven. Hij was vervangen door Roy van der Ven. Zijn inbreng bracht meer elan en stootkracht in de Haagse geledingen. Een lobje over de geel-zwarte keeper van Van der Ven leverde net geen doelpunt op, want de doelman kon er nog een vinger achter krijgen. Zo werd Die Haghe steeds sterker, maar stond het nog steeds 0-0. In de 65e minuut was er een prachtige dieptepass van Roy van der Ven op Noah Abid die de bal goed aannam waarna hij een verdediger en de doelman mooi uitspeelde en de 0-1 tegen de touwen schoot. Tijdens het juichen ging ineens de vlag van de eerdergenoemde assistent-scheidsrechter omhoog en arbiter Verhoeve die er toch ook goed voorstond besloot om zijn assistent te volgen en keurde dit 100% doelpunt stoïcijns af. Een misser van jewelste met grote gevolgen, want tien minuten later belandde de bal bij een oprukkende Nootdorper die de bal na een kapbeweging hard via de binnenkant van de paal binnenschoot en daarmee doelman Justin van Look het nakijken gaf: 1-0.

Een doffe dreun voor de gasten die het er niet bij lieten zitten en weer ten aanval trokken. Diverse malen werden ze hard aangepakt en ondanks een aantal gele kaarten liet de arbiter ook te veel toe. Hierdoor tikte de tijd door in het voordeel van de thuisploeg dat te vaak mocht blijven tijdrekken. In de terecht bijgetelde tijd werd het ook nog eens 2-0 toen een aanvaller van sv Nootdorp dik in buitenspelpositie werd aangespeeld. Er volgde geen vlagsignaal omdat de assistent-scheidsrechter zich niet op één lijn met de aanvaller had kunnen lopen en het spel door liet gaan. Wederom op dit niveau een schande maar sv Nootdorp maalde daar terecht niet om, want elke punt is er één in de strijd om lijfsbehoud. Zo verloor Die Haghe een wedstrijd die het niet had kunnen en mogen verliezen. Door niet zelf te scoren laat je de tegenstander in leven en de aloude voetbalwet treedt dan in werking. “Als jij niet scoort, doen zij het wel”.

Daar ook VELO deze middag van UVS verloor had Die Haghe bij winst deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie veilig kunnen stellen. Dat kan nog, maar dan moet er zaterdag aanstaande van UVS worden gewonnen en de week erna van VELO. Werk aan de winkel voor Die Haghe wil het seizoen niet als een nachtkaars en met lege handen uitgaan.