ADO Den Haag sluit vrijdag seizoen af, laatste duel onder Dick Advocaat

Afgelopen vrijdag heeft ADO Den Haag haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen gespeeld. Nog één uitwedstrijd op bezoek bij Jong AZ scheidt de club van het einde van deze voetbaljaargang.

Dit zal officieel de laatste wedstrijd voor ADO Den Haag zijn dit seizoen, maar ook voor Dick Advocaat als trainer en Edwin Reijntjes als Algemeen Directeur van ADO Den Haag. De club wil dit seizoen in ieder geval positief afsluiten.

Op de eigen website dankt de club alvast trainer Dick Advocaat en directeur Edwin Reijtjes. ,,Vrijdag sluiten wij het seizoen af waarna alle focus gaat richting het komende seizoen”, aldus de club op het eigen digitale huis.

Dick Advocaat

Vrijdag 12 mei zat Dick Advocaat voor de laatste maal bij een duel va ADO Den Haag als trainer in de dug-out in het Bingoal Stadion. Nadat hij in december vorig jaar het roer overnam als hoofdtrainer kende hij een fantastische start en een reeks van elf ongeslagen wedstrijden. Het bracht ADO Den Haag weer tot leven en dicht bij een plek in de zo gewenste play-offs. Helaas is dat doel niet gehaald. ,,Wel willen we onze dank uitspreken aan Dick Advocaat, een jongen van de stad en voormalig speler van de club, die na vele omzwervingen terugkeerde naar zijn eerste liefde als hoofdtrainer. Na zijn laatste thuiswedstrijd bedankte de club hem voor zijn bijdrage, de trainerskamer draagt ​​nu namelijk zijn naam. Bedankt Dick, voor wat je voor het voetbal hebt betekend!”, aldus de club.

Edwin Reijntjes

Edwin Reijntjes zal na dit seizoen vertrekken als Algemeen Directeur van ADO Den Haag. Reijntjes, die vanaf mei 2021 de taken overnam van Mohammed Hamdi, werd direct bij zijn aanstelling voor een enorme uitdaging gesteld. De club was technisch failliet en een nieuwe investeerder was noodzakelijk voor het voortbestaan van de club. Uiteindelijk werd die aandeelhouder gevonden in Bolt. Ondanks de initiële taak van Edwin Reijntjes om na de definitieve overname het stokje over te dragen is in samenspraak besloten daar nog één jaar aan toe te voegen. Die termijn is nu verstreken en zodoende zal Reijntjes de club gaan verlaten.

Komend seizoen

Na de laatste wedstrijd vrijdag uit tegen Jong AZ zal bij ADO Den Haag alle aandacht uitgaan naar het volgende seizoen, waarin belangrijke functies binnen de organisatie, waaronder die van de algemeen directeur en de technisch directeur, ingevuld worden. ADO Den Haag en aandeelhouder Bolt laten weten, dat snel na het einde van het seizoen bekend zal worden gemaakt wie deze voor de club belangrijke functies op zich zullen gaan nemen.

(Foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder