Haaglanden Voetbal Toernooi: Veel finalisten bij meisjestoernooien al bekend

Forum Sport Is hofleverancier bij het meisjetoernooi voor de finaledag. De Voorburse club is in maar liefst drie van de vijf finales aanwezig. Ook de vrouwen 1 van Forum Sport plaatste zich voor de finale. In de MO20 Cup schakelde RKAVV KMD uit en bereikte door deze overwinning de finale.

Tekst: Roland van der Linden

MO20 Cup

Bij de MO20 plaatste Concordia zich al op 8 mei voor de finale dankzij een 4-0 overwinning op sv Leidschenveen. Afgelopen woensdag werd de tegenstander van de Delftse ploeg bekend. RKAVV MO20 was in Wateringen te sterk voor de leeftijdsgenoten van KMD. Op 17 juni staan Concordia en RKAVV tegenover elkaar in de finale op het terrein van Wilhelmus.

MO17 Cup

Forum Sport MO17 was al bekend als finalist na de terugtrekking van tegenstander DSVP MO17. Op Sportpark Bentwoud nam DSO MO17 het op tegen FC ’s-Gravenzande. De Zoetermeerders zetten meteen hoge druk en kregen meteen een aantal kansen. Yfke Giktai zag haar schot op de deklat eindigen en met een half uur op de klok zag ook Eliza Dubbelaer haar inzet op dezelfde plek strandden. FC ’s-Gravenzande kreeg het niet voor elkaar om door de sterke verdediging van DSO heen te komen. De thuisploeg werd beloond voor haar inzet en kwam op 1-0 door een treffer van Yfke Giktai na een goede dribbel. DSO zette goed door en kwam op 2-0 door een treffer van Nienke Nieuwenhuijsen. FC ’s-Gravenzande werd op de been gehouden door haar keepster, maar die kon ook niet voorkomen dat de eindstand 3-0 werd. Kate van der Kleij nam de laatste treffer voor haar rekening.

MO15 Cup

Ook bij de meisjes onder 15 staat Forum Sport in de finale. De Voorburgse meiden waren een maatje te groot voor KMD. Het duel eindigde in een duidelijke 1-4 overwinning. Forum Sport treedt in de finale aan tegen BSC’68 MO15.

MO13 Cup

In Zoetermeer was Forum Sport MO13 tegenstander DSO MO13 met 1-3 de baas en plaatste zich met die victorie voor de finaledag. De tegenstander is nog niet bekend. VCS MO13 en DSVP MO13 gaan op 31 mei de strijd met elkaar om het finaleticket.

MO11 Cup

In het MO11-toernooi zijn de finalisten nog niet bekend. In een Zoetermeers onderonsje nemen FC Zoetermeer en DSO het op tegen elkaar in Rokkeveen. Het duel wordt gespeeld op 24 mei. SVC’08 en VCS zijn elkaars tegenstanders in de andere halve finale. Voor dit duel moet nog een datum worden gevonden.

Lees verder