Zaterdag 1B: Die Haghe doet goede zaken na winst op UVS

Die Haghe verloor de laatste twee wedstrijden en moest winnen om nog zicht te houden op een vervangend periodekampioenschap, terwijl UVS moest vechten tegen rechtstreekse degradatie. Door de 2-1 overwinning van Die Haghe dalen de Leidenaren weer af naar de tweede klasse en klommen de Ockenburghers naar de tweede plaats.

Tekst: Wim van de Graaf           |     Foto’s: HMA-Fotografie

Zonder Sander de Jong en Jesse Bakker (geschorst), Robin Laming en Roy van der Ven (geblesseerd) en zonder Junior Nelson (afwezig wegens werk) trok Die Haghe met een aantal invallers ten strijde en het zette hoogdruk en drong zo UVS naar achteren. De Leidse ploeg kon in deze fase alleen de lange bal hanteren en dat was voor de solide Haagse verdediging een kolfje naar de hand. Zo was Die Haghe in het eerste half uur de bovenliggende partij, maar bleven doelpunten opnieuw uit.

Tien minuten voor rust sprong UVS slordig om met een grote mogelijkheid en drie minuten later was er een goede kop-kans die door Die Haghe-doelman Justin van Look klem werd gepakt. Vijf minuten voor rust speelde Mike de Graaf zich knap vrij en zijn strakke voorzet werd wonderschoon door Sami Aoulad Said met een halve omhaal tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Met die stand werd de thee opgezocht.

Direct na de rust dribbelde Sami Aoulad Said langs drie man op de achterlijn en trok de bal goed terug op Markas Krisinel, die verwoestend uithaalde, maar de bal op de onderkant van de lat boven UVS-goalie Delano van Wanrooij uiteen zag spatten. Na een uur spelen kwam na een scrimmage voor het Leidse doel de bal voor de voeten van Mark van Kippersluis, die hard uithaalde en zo de 2-0 tegen de touwen schoot. Een comfortabele voorsprong voor de thuisploeg, dachten de vele supporters, maar acht minuten later liet de Haagse verdediging een steekje vallen, waardoor Jeffrey van Kempen schuin voor het doel kon opstomen en de bal fraai achter doelman Justin van Look kon krullen: 2-1.

Vreemd genoeg was het daarna alle hens aan dek bij Die Haghe, dat UVS steeds vaker zag oplopen. Gelukkig voor de thuisploeg keepte Justin van Look een prima wedstrijd en ook Noa de Jong kon uitgroeien tot Man of the Match op een voor hem vreemde positie. Zo speelde UVS goed mee en is het jammer dat de sympathieke blauw-witten al na één seizoen in de eerste klasse moeten afdalen. Na een aantal minuten billenknijpen voor de Haagse supporters was daar het bevrijdende fluitsignaal van de uitmuntende arbiter van dienst Cor van Elswijk.

Hierna werden Sander de Jong (250 wedstrijden) en Jesse Bakker (200 wedstrijden) nog even in het zonnetje gezet waarna de derde helft kon beginnen. Volgende week heeft Die Haghe het geheel in eigen hand. Het moet dan wel in Wateringen de laatste competitiewedstrijd winnen van VELO. Dat wordt zoals altijd een lekkere derby om naar uit te kijken!