Zondag Derde Divisie: Quick geeft seizoenafsluiting glans tegen TOGB

Op een heerlijk zonnig Nieuw Hanenburg was TOGB te gast in de laatste wedstrijd van het seizoen. Voor de aanwezigen was het genieten van het heerlijke weer en ook nog van hetgeen ze op het veld zagen. Toch stond het afscheid van Frank van der Heiden en Steven de Kruijf centraal deze middag, waarin het enige jammere was dat de glansrijke overwinning niet voldoende bleek om de derde periode te winnen.

Tekst & foto’s: Marcel de Kler

Van meet af aan liet Quick zien te willen winnen. Het was feller, gretiger en speelde met name beter dan TOGB. De dreiging op het doel van de gastheren nam toe en na een kwartier spelen kwam de eerste treffer op naam van een afzwaaiende speler. Frank van der Heiden werd in het strafschopgebied bij het geven van een voorzet omvergelopen en scheidsrechter Pascal Smeenk legde de bal zonder enig protest op de stip. De Quick aanvoerder velde zelf het vonnis en zette Quick op 1-0.

Quick bleef hierna de dominante partij en met fraai combinatiespel op zoek naar een volgende treffer. Achterin moesten de Haantjes wel waakzaam blijven, want met name in de omschakeling probeerde TOGB het verschil te maken. Dat er een tweede treffer zou vallen, was dan ook weinig verrassend. Halverwege het eerste bedrijf werd Nabil Haddadi onderuit getikt en dit leverde een vrije trap op een mooie plek op. Haddadi ging zelf achter de bal staan en schoot deze overtuigend via de onderkant lat binnen, net buiten het bereik van TOGB-doelman Moreno Zwarteveld: 2-0.

Zuiverheid

TOGB kon maar geen vuist maken tegen de zeer goed voetballende Haantjes en het was bij vlagen dan ook genieten op Nieuw Hanenburg. Enkele aanvallen stierven helaas in schoonheid, vanwege het ontbreken van zuiverheid in de eindpass, of slechte bezetting voor het doel. Enoch George kwam nog wel het dichtste bij een treffer, maar zijn schoen was net te klein om een voorzet binnen te glijden.

Doelman Patrick Zunderdorp had een rustige eerste helft, maar was scherp toen het moest na 35 minuten spelen. Na een razendsnelle omschakeling van TOGB zag hij een overmacht op zijn doel afkomen. Met een zeer fraaie redding wist hij de uiteindelijke inzet te stoppen, tot grote onvrede van de TOGB-medespelers, die er beter voor stonden dan de schutter. Het bleek een cruciale redding, want nauwelijks een paar minuten later scoorde Quick voor de derde maal. Ditmaal ging een schitterende aanval door het centrum van TOGB, waarbij de laatste pass voor de voeten van Mo Oukhattou kwam en die schoof de 3-0 beheerst binnen.

Op slag van rust kwam TOGB er nog eenmaal gevaarlijk uit, waarbij wederom Zunderdorp de eerste inzet onschadelijk wist te maken. In de rebound werd de bal op de lat geschoten en de tweede rebound slechts geschampt bij de inzet en schoot de TOGB-speler tegen het been van Jaap Fischer. Scheidsrechter Smeenk had het anders beoordeeld en kende TOGB een strafschop toe.  Dean Zandbergen maakte geen fout en zorgde er voor dat TOGB door de 3-1 stand nog iets had om voor te spelen.

Krimp

Na de rust lieten de bezoekers wel zien dat ze op zoek waren naar een beter resultaat, maar de Quick-defensie gaf geen krimp. Al snel kwam de wedstrijd weer volledig onder controle van de Haantjes en ging het op zoek naar meer treffers richting de eigen aanhang. Al binnen tien klokrondjes na de rust was er weer wat te vieren. Uit een vrije trap kopte Frank van der Heiden tegendraads op doel, maar zag zijn inzet op de paal eindigen. Philip Kouwenhoven wat het scherpst in de rebound en kopte met een duikkopbal de 4-1 binnen.

Hierna was de wedstrijd eigenlijk al wel gespeeld. TOGB ontbeerde de echte overtuiging en Quick speelde frivool verder en vermaakte het publiek met mooi voetbal. Enoch George en Lennaert Massar waren nog het dichtste bij een treffer, maar hun afwerking was net niet secuur genoeg. Dat kon ook gezegd worden van de grootste kans voor TOGB na de rust, toen Glenn Zandbergen van dichtbij een kopbal uit een vrije trap niet goed wist te raken. Toch ook nog wel een vervelend moment na de rust, waarin Lennart Massar zich lelijk verstapte en ogenschijnlijk met een zware knieblessure het veld af moest. Tegelijk moest ook doelman Zwarteveld van TOGB noodgedwongen gewisseld worden vanwege last van zijn elleboog.

Dompers

Ondanks deze dompers was het met nog tien minuten te spelen in deze leuke wedstrijd zo ver. Frank van der Heiden en Steven de Kruijf kregen hun publiekswissel en gingen beiden in een erehaag van spelers en staf het veld af. Een mooi moment na respectievelijk 308 en 310 officiële wedstrijden voor Quick 1 gespeeld te hebben. In het restant van de wedstrijd gebeurde weinig meer en zonder blessuretijd volgde het laatste fluitsignaal. De derde periode werd niet behaald door de overwinning van Groene Ster op Hercules, waardoor het seizoen voor Quick er bijna op zit. Op 17 juni volgt alleen nog de finale van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup, waar om 17.00 uur op het veld van Wilhelmus tegen Tweede Divisionist Scheveningen wordt gespeeld.

(Maandag op deze site extra aan dacht aan de afscheidnemende Quick-spelers, met foto’s)

Lees verder