Nacompetitie 3e/4e klasse: Doodsbedreigingen Sjaak Polak temperen winst Laakkwartier

Laakkwartier is door naar de finale van de nacompetitie voor behoud in de derde klasse. Na verlenging (2-2, stand na negentig minuten 1-1) en strafschoppen (3-4) werd vierdeklasser FC ’s-Gravendeel verslagen. Doodsbedreigingen tijdens de strafschoppenserie van Feyenoord-supporters richting Sjaak Polak (foto) temperden de winst van de Hagenezen.

Tekst: Hans Kulk

Doodsbedreigingen aan het adres van Laakkwartier-trainer Sjaak Polak, supporters die door Feyenoord-‘fans’ worden aangevallen. Leuk hoor een middagje nacompetitievoetbal. Dit soort ‘shit’, want zo noem ik dit maar even, hoort niet op een voetbalveld thuis. Hersenloze, doorgesnoven types die het voetbalplezier voor anderen verzieken. Dit alles gebeurde tijdens de strafschoppenserie, al begreep ik van de ‘Lakwa-twitteraar’ dat er reeds politie op het terrein van vierdeklasser FC ‘s-Gravendeel aanwezig was. Te gek voor woorden. Op het niveau van de derde/vierde klassen. Polak ging overigens aangifte doen van de aan hem geadresseerde doodsbedreigingen.

Verlenging

Gelukkig werd er ook nog gevoetbald. Na een 1-0 achterstand schoot Hamza Boukhari ‘Sjaaks Army’ in de reguliere speeltijd naast FC ’s-Gravendeel: 1-1. In de verlenging kwamen de bezoekers uit Den Haag zelfs op voorsprong door een treffer van Chris Offerman: 1-2. Nadat een doelpunt van Hamza Boukhari wegens buitenspel, wat het volgens ‘insiders’ niet was, werd afgekeurd kwam de thuisploeg alsnog langszij (2-2) en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Tijdens die strafschoppenserie, op dat moment stond ‘Lakwa’ met 2-3 voor, ging het zoals hierboven beschreven mis.

Nadat de rust op sportpark De Trekdam was teruggekeerd, sloten Polak en spelers de strafschoppenserie winnend af. Twee (zeges) uit twee (duels) voor de oud-ADO Den Haag-speler, die heeft beloofd Laakkwartier voor de derde klasse te behouden. Eén duel scheidt de bewoners van de Jan van Beersstraat nog van deze door Polak aangenomen uitdaging.

Traantje

Komend weekend moet het ticket voor de derde klasse definitief worden veiliggesteld tegen Stompwijk’92, dat overigens hetzelfde doel heeft. De plaats van handeling is op dit moment nog niet bekend. Gaat Polak samen met zijn opgeleefde selectie over die laatste vervelende horde heen? En valt hij dan met een klein traantje in de armen van zijn oom Bram Poons? Het zou het ultieme scenario zijn.