Oud-ADO Den Haag-trainer Ruud Brood vindt in TOP Oss nieuwe club

Ruud Brood (foto) is de nieuwe hoofdtrainer van TOP Oss. In de week voordat de trainingen weer hervat worden, zet de ervaren coach zijn handtekening onder een contract voor een jaar bij de Ossenaren.

TOP Oss is ambitieus richting de toekomst met de keuze voor Ruud Brood. De 60-jarige oefenmeester beschikt over ruime ervaring in zowel de ere- als eerste divisie. Op het hoogste niveau was hij drie seizoenen lang assistent-trainer bij PSV onder Phillip Cocu, in een periode dat de Eindhovenaren het landskampioenschap tweemaal bemachtigden. In de eerste divisie zijn kampioenschappen hem evenmin vreemd. In 2011 hielp hij als hoofdtrainer RKC Waalwijk aan een rechtstreekse promotie en in 2015 deed hij hetzelfde voor NEC. Daarnaast stond de oud-middenvelder als coach aan het roer bij NAC Breda, Helmond Sport, sc Heracles, Roda JC en ADO Den Haag.

Fundament

,,Wij zijn ontzettend blij om met een man als Ruud Brood aan de toekomst van TOP Oss te kunnen werken”, laat technisch directeur Linton Posthumus weten op de clubsite. ,,Het is een trainer die de competitie goed kent, en daarbij heel veel ervaring meebrengt. Deze ruime ervaring op meerdere niveaus in het Nederlands voetbal, betekent dat hij alle kennis in huis heeft om bij TOP Oss te gaan bouwen aan een stevig fundament voor de komende jaren.”

Zin

Ruud Brood, die bij ADO Den Haag tussentijds moest vertrekken, over zijn nieuwe club: ,,TOP Oss is een club met goede faciliteiten. Ik heb er enorm veel zin in om ons team voetballend naar een plek te krijgen waarin dat duidelijker terug te zien is. Er zit potentieel in deze club, aan mij nu de taak om daar het maximale uit te halen.”

Lees verder