Westlandia versterkt zondagselectie met Lion Kalentjev van DOVO

Westlandia heeft de zondagselectie weten aan te vullen met de 23-jarige centrumspits Lion Kalentjev (foto), die ook op andere posities uit de voeten kan. Hij komt over van Derde Divisionist DOVO uit Veenendaal.

Lion Kalentjev begon met voetballen bij vv Helpman, de club in Groningen waar ook Erwin en Ronald Koeman hun eerste balletje trapten. Vervolgens ging hij naar GVAV Rapiditas Hij viel op, want hij werd opgepikt door FC Groningen.

Overstap

In 2014 maakte hij, samen met Orkun Kökcü de overstap, van het hoge noorden, naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Na vijf leerzame jaren op Varkenoord, verkaste hij naar NEC in Nijmegen. Hij trof het daar niet, want – onder meer door corona – werd het O21-team teruggetrokken. Hij is toen verhuurd aan TOP Oss, waarmee de Nijmeegse club een samenwerkingsverband had. Voor die club heeft hij ook in de Keuken Kampioen Divisie gespeeld.

Ervaring

Uiteindelijk stapte hij in juli 2021 over naar DOVO. Door een blessure aan de meniscus liep het afgelopen seizoen anders dan hij had gehoopt. Marko van der Knaap, nmens de TC van Westlandia: ,,Wij denken dat Lion , met onder meer zijn ervaringen uit zijn opleiding bij de BVO’s en een aantal interlands in de jeugd van Nederland en Rusland, goed past in de selectie van trainer Maurizio Ceccucci.”

(Foto: DOVO)

Lees verder