UEFA maakt groepsindeling bekend: Lizzy van der Helm in eerste categorie

UEFA heeft donderdag de groepsindeling van de internationale scheidsrechters bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Futsalscheidsrechter Lars van Leeuwen promoveert naar de elitecategorie. Bij de vrouwen staat de uit deze regio afkomstige Lizzy van der Helm (foto) in de eerste categorie.

UEFA werkt voor de internationale mannen-, vrouwen- en futsalscheidsrechters met drie categorieën, namelijk de elitecategorie, de eerste categorie en de tweede categorie. Lars van Leeuwen staat sinds 2016 op de internationale lijst en heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt die ook de scheidsrechterscommissie van de UEFA niet is ontgaan. Hij treedt in de voetsporen van Victor van Helvoirt, de laatste Nederlandse scheidsrechter die bij het futsal in 2009 actief was op het hoogste niveau.

Internationale scheidsrechters

Van Leeuwen is niet de enige scheidsrechter die komend seizoen op een hoger niveau wedstrijden gaat leiden. Allard Lindhout, die op dit moment actief is op het EK Onder 21, maakt bij de mannen een mooie stap van de tweede naar de eerste categorie. Hetzelfde geldt voor Jorn te Kloeze in het futsal. Vivian Peeters doet bij de vrouwen een stapje terug van de eerste naar de tweede categorie.

In totaal zijn er komend seizoen vijftien Nederlandse scheidsrechter actief op de internationale velden. Hieronder volgt een overzicht:

Mannen

Elitecategorie

Danny Makkelie en Serdar Gözöböyük

Eerste categorie

Allard Lindhout

Tweede categorie

Dennis Higler – Jochem Kamphuis – Joey Kooij en Sander van der Eijk

Vrouwen

Eerste categorie

Shona Shukrula en Lizzy van der Helm

Tweede categorie

Marisca Overtoom en Vivian Peeters

Futsal

Elitecategorie

Lars van Leeuwen

Eerste categorie

Ibrahim Jilali en Jorn te Kloeze

Tweede categorie

Jochem van Dijke

(Foto: KNVB Media)

Lees verder