Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 wint in De Vliert van FC Den Bosch O21

Voor ADO Den Haag O21 stond alweer de eerste oefenwedstrijd voor het seizoen 2023-2024 op het programma. De geel-groene formatie van trainer Giovanni Franken ging op bezoek bij FC Den Bosch O21, waar de wedstrijd werd gespeeld in stadion De Vliert. De aftrap was om 15.00 uur en dat was gezien het weer niet helemaal de beste keuze.

Tekst: Glenn Duijzer       |   Foto’s: Johan Sepers

Na het eerste fluitsignaal was er weinig te merken van de hoge temperatuur want beide ploegen speelden vol op de aanval. ADO Den Haag O21 speelde met twee verschillende teams, die elk 45 minuten in actie kwamen. De drie aanwinsten, Sinan Özen, Isaac Dijkhuizen en Enog George kwamen in actie, evenals Amine Rehmi, die op proef meespeelde. Rehmi speelde vorig seizoen nog voor Cambuur Leeuwarden O21.

In het eerste kwartiertje bleek de Haagse ploeg iets beter uit de startblokken te komen en kreeg ook twee corners op rij. Bij de tweede corner eindigde de bal voor de voeten van Jadavon Haas. Zijn bekeken schot leek buiten bereik van de Bossche doelman over de lijn te rollen. Om helemaal zeker van een treffer te zijn was het Sofyan El Hannoudi, die de bal vlak voor de lijn nog van richting veranderde waardoor het duidelijk was dat er geen speler van de thuisploeg meer tussen wist te komen: 0-1.

In het verder verloop van de eerste helft wist FC Den Bosch beter tegenstand te geven en moest doelman Sem Buvelot enkele malen reddend optreden. De grootste kansen waren echter wel aan de andere kant. Amine Rehmi, op proef van Cambuur O21, kreeg tweemaal de kans, maar beide schoten ging over het doel van doelman Thomas Wijnia. Bij een voorzet van Rehmi wist Lloyd Hendriks de bal niet goed te raken, waardoor doelman Wijnia de inzet gemakkelijk kon pakken. Net voor rust was het Finn de Bruin die met een geplaatst schot de 0-2 op het scorebord bracht. Na een afgeslagen inworp kreeg de Haagse middenvelder de bal in zijn voeten en kapte zijn directe tegenstander uit.

In de rust wisselde trainer Giovanni Franken maar liefst tien spelers en liet hij alleen aanvoerder De Bruin staan. De temperatuur ging langzamerhand wel zijn tol eisen en het tempo ging omlaag. Na 65 minuten probeerde Pamir Corbeth met een gekrulde bal de Haagse doelman Thijmen de Koning te verschalken. De bal ging, gelukkig voor ADO Den Haag, aan de verkeerde kant voor FC Den Bosch van de paal langs. Tijdens de drinkpauze werd de net ingevallen Isaac Dijkhuizen gewisseld voor Rehmi. Dijkhuizen raakte al snel geblesseerd aan het begin van de tweede helft. Direct na de drinkpauze kreeg FC Den Bosch via Deniz Kaplan een grote kans kreeg. Zijn kopbal miste echter de kracht om de Haagse doelman te kloppen. Vlak voor tijd plaatste de Haagse doelman de bal perfect op Remhi, die een vrije doortocht had richting het Bossche doel. Zijn inzet eindigde op de lat.