Mohamed Oukhattou vertrekt bij Quick en tekent driejarig contract bij PEC Zwolle

Mohamed Oukhattou (foto) verruilt Derde Divisionist Quick voor PEC Zwolle. De 18-jarige middenvelder tekent bij de naar de Eredivisie gepromoveerde club een contact voor drie seizoenen. Het is in principe de bedoeling dat Oukhattou eerst aanschuift bij de O21 van PEC, maar hij krijgt van hoofdtrainer Dirk Schreuder wel degelijk de kans zich in de kijker te spelen bij het eerste elftal van de blauwvingers.

Tekst: Peter Petit

Oukhattou kreeg in april zijn eerste basisplek bij Quick en scoorde in die wedstrijd meteen twee keer. PEC Zwolle laat weten dat de Haagse speler al geruime tijd bij de radar stond. Bij het ondertekenen van het contract liet Oukhattou weten blij te zijn met de kans die hij nu krijgt. Op zijn beurt toonde technisch directeur Marcel Boudesteyn van PEC Zwolle zich blij met de komst van de speler. ,,Hij is een behendige speler, heeft een geweldig balgevoel, is ook nog eens doelgericht en super leergierig, kortom, echt een speler waarvoor het publiek naar het stadion komt”, aldus de TD van PEC Zwolle.

Slagen

Mohamed Oukhattou op de site van de Zwolse club: ,,Ik ben ontzettend blij met de kans die PEC Zwolle mij geeft. Deze club is een perfecte plek voor mij. De afgelopen jaren hebben meerdere voetballers van mijn leeftijd in Zwolle de kans gekregen en dat pakte vaak heel goed uit. Natuurlijk besef ik me dat je er nog lang niet bent wanneer je een contract tekent bij een BVO, maar omdat ik veel vertrouwen voel vanuit de trainers én ik er alles aan ga doen om hier te slagen, ga ik dit avontuur met vertrouwen tegemoet.”

(Foto: PEC Zwolle)

 

Lees verder