KNVB huldigt scheidend Scheveningen-voorzitter Ron Kleijn met Gouden Waarderingsspeld

Er zijn personen, die jarenlang voor hun vereniging in touw zijn. Zo’n voorbeeld is Ron Kleijn, die na 12,5 jaar afscheid neemt als voorzitter van Scheveningen, maar daarvoor ook al lang als vrijwilliger actief was.

Ron Kleijn begon op zijn zevende als voetballertje bij Scheveningen. Toen hij twaalf was stapte hij met enkele vriendjes over naar Postalia aan de Buurtweg. Na een zware knieblessure was het einde voetballoopbaan en keerde Kleijn – via zijn zoontje – terug bij Scheveningen.

Vrijwilliger

Een actieve periode als vrijwilliger zou volgen: jeugdtrainer, jeugdleider, coördinator jeugd, jeugdvoorzitter en in 2010 werd hij benoemd tot algemeen voorzitter. Zo’n functie is zeker geen sinecure, je moet veel overleg plegen, scherp zijn op de organisatie, een sterke binding hebben met je leden en je sponsors, extern acte de presence geven bij vergaderingen, recepties, overleggen met KNVB en Gemeente. Bij Ron Kleijn was het glas altijd half vol, nooit half leeg.

Geef Ron Kleijn een microfoon en de toehoorders zijn verzekerd van een man die met passie spreekt, mensen weet te verbinden en verenigen. Altijd aanspreekbaar voor leden en vrijwilligers. Kenmerkend is ook dat hij op de zaterdagochtend al vroeg op Houtrust was. Geen scheidsrechter beschikbaar? Ron trok zijn scheidsrechterstenue aan om die na de wedstrijd weer snel om te wisselen voor zijn Scheveningen-colbert.

Ron Kleijn heeft nu de voorzittershamer overgedragen, maar de KNVB vindt het gepast om hem voor al zijn verdiensten voor de club te onderscheiden met de Gouden Waarderingsspeld. Ambassadeur Kees Wenneker was naar Houtrust gekomen (voor hem bekend terrein) om de onderscheiding op te spelden en de bijbehorende oorkonde te overhandigen.

Lees verder