RKAVV gaat verplichte verenigingstaken invoeren

Henry Steffens (foto) nam in maart – op ad-interim basis – het voorzitterschap bij RKAVV over van Alex Wijnen. Samen met Marcel Graffner bood hij zijn diensten en ervaring aan om te helpen.

Tekst: Ton Beije

Een commissie gaat de komende periode aan de slag om een nieuw bestuur te formeren. Maar het verenigingsleven staat niet stil en dus gaat RKAVV verder met het invoeren van verplichte verenigingstaken.

,,Onze vrijwilligers zijn ons rijkste bezit en deze moeten we als club koesteren. Zij zijn het die onze mooie club draaiende houden”, laat Steffens weten op de clubsite. ,,Gezien het feit dat RKAVV echt een bruisende en ondernemende club is, is er met name in de kantine het afgelopen seizoen echt roofbouw gepleegd op onze kantinevrijwilligers. Wij kunnen er daarom echt niet meer omheen om in het komende seizoen verplichte verenigingstaken te introduceren.”

Besluit

Steffens doelt daarmee ook op een besluit dat genomen is tijdens de Algemene Ledenvergadering van RKAVV in 2022. Steffens: ,,Dit komt dus niet uit de lucht vallen. Concreet betekent dit per elftal dat er spelers en ouders van jeugdspelers tweemaal in het seizoen verplicht een kantinedienst gaan draaien. Hiervoor worden roosters gemaakt. Dan alleen is het mogelijk om onze kantine elke dag en in het weekend open te houden voor een lekker hapje, drankje en overige gezellige activiteiten. Samen runnen wij onze mooie club.”

Waardering

In het afgelopen seizoen hebben veel teams hun diensten al met veel succes aangeboden, dat verdient waardering en vooral navolging. ,,Er waren helaas ook teams waar spelers en ouders niet kwamen opdagen of een dag van tevoren afzegden. Dit is echt onacceptabel en daarom reken ik op een ieders begrip en bijdrage. Wat een erg gave ontwikkeling is dat er verschillende nieuwe kantineteams van vrienden, kennissen, en elftallen in oprichting zijn. Helemaal top, een geweldige ontwikkeling. De bestaande vrijwilligerstaken blijven gewoon in takt, hieraan verandert niets”, aldus voorzitter ad-interim Henry Steffens van de Leidschendamse club.

Lees verder