sv Den Hoorn werkt samen met ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen

Met ingang van het seizoen 2023-2024 gaan de Trainer-Coach opleiding van ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen en sv Den Hoorn een samenwerking aan. Op woensdagmiddag tijdens de schoolweken, volgen de tweedejaars studenten de KNVB-opleidingen VC 1 pupillen en VC 1 junioren.

De derdejaars studenten zullen voor de KNVB-opleidingen Voetbal Kader Coach en Videoanalist B ervaring in de praktijk opdoen. De opleiding zal gebruik maken van het clubgebouw en twee velden van sv Den Hoorn.  sv Den Hoorn voegt zich daarmee bij een select gezelschap, want naast de locatie in Den Hoorn worden de KNVB-cursussen vanuit het ROC Mondriaan ook bij Westlandia (Naaldwijk) en Wilhelmus (Voorburg) gegeven.

Win/win-situatie

Frank van Mil, voorzitter sv Den Hoorn, is in zijn nopjes met de samenwerkingsovereenkomst die op 4 juli tussen ROC Mondriaan en zijn club gesloten is: ,,sv Den Hoorn is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om een nog betere voetbalopleiding te organiseren voor haar jeugdleden. En dit is echt een win/win-situatie. ROC Mondriaan kan gebruik maken van een sportcomplex, dat uitstekende faciliteiten biedt en op een centrale, goed bereikbare plaats gelegen is. En voor sv Den Hoorn betekent de samenwerking dat er een impuls gegeven kan worden aan de jeugdopleiding.”

Clubbeleid

Martijn van Oevelen, technische zaken jeugd bij sv Den Hoorn, vult daar zijn voorzitter aan: ,,Het ROC Mondriaan zal namelijk, met twee studenten op een team en onder begeleiding van een docent, training gaan geven aan met name de lagere teams in de leeftijdscategorieën JO8 tot en met JO12. Deze samenwerking met ROC Mondriaan past dan ook prima in het clubbeleid, waarin we streven naar een meer gelijk(waardig) aanbod in trainingsfaciliteiten, trainingsfrequentie, inhoudelijk programma én begeleiding door trainers/coaches voor al onze jeugdleden.”

Lees verder