Mark Moen (trainer Wippolder): ,,Uitdaging prestaties laatste seizoenen te evenaren”

De KNVB maakte vrijdag de indelingen voor de competitie 2023-2024 bekend. In de eerste klasse C alle regioclubs bij elkaar. Plus buiten de regio LFC (voormalige FC Boshuizen), Valken’68 en Voorschoten’97. Haaglanden Voetbal polste de eerste reacties van de trainers. In deel 3 Mark Moen (foto), de trainer van het Delftse Wippolder.

Tekst: Ton Beije

,,De eerste reacties bij Wippolder waren ook positief”, laat trainer Mark Moen weten. ,,Net als vorig jaar een mooie indeling en samengesteld zoals gehoopt vanuit ons Wippolder-perspectief. Wij zijn tevreden dat de KNVB deze keuze maakt en het regionale aspect met meer derby’s, meer publiek en minder reistijd vooropstelt. Deze punten maakt het naast de kwalitatief sterke tegenstanders een aantrekkelijke indeling voor zowel publiek als spelers.”

Zondag

TAC’90 is een zondagclub en is nieuw in deze klasse. Moen: ,,Ik heb inmiddels contact gehad met Arie van der Padt, oud-teamgenoot van destijds bij Tonegido (en nu trainer TAC’90 – red.). Wij spelen uit bij TAC’90 inderdaad op de zondagmiddag en wanneer dit beperkt blijft tot een enkele club moet dit geen probleem zijn. Zo heeft het samenvoegen van zondag- en zaterdagploegen toegevoegde waarde voor wat betreft kwaliteit in deze afdeling.”

Evenaren

,,Met het handhaven van sv Nootdorp en sv Den Hoorn en het doorstromen van RRKDEO staan er voor Wippolder weer een paar leuke derby’s op het programma”, gaat Moen verder. ,,Daarnaast zitten er veel leuke andere tegenstanders in deze poule, waar er elke week weer een mooie uitdaging ligt en er na afloop voor gezelligheid gezorgd kan worden. Wanneer alle teams na de wedstrijd ook nog eens bij elkaar blijven hangen in de kantine, kan dit voor elke penningmeester en club weer in het voordeel werken en doen we waar het allemaal in mijn ogen voor bedoeld is, prestatie combineren met gezelligheid.”

Om vervolgens af te sluiten met: ,,Wij gaan er weer vol voor en hebben zin in het nieuwe seizoen. Het zal na de geweldige afgelopen twee seizoenen een uitdaging worden deze resultaten te evenaren, maar ik heb er het volste vertrouwen in”, aldus Wippolder-trainer Mark Moen.

Lees verder