Oefenvoetbal: ADO Den Haag komt moeizaam tot vier treffers tegen VELO

ADO Den Haag kwam met een ‘jong’ team op een snikheet veld van VELO niet tot grootse daden. De pupillen van trainer Darije Kalezic trokken wel met 4-0 aan het langste door onder meer een bal in eigen doel bij VELO (0-1) en een strafschop (0-4).

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Eric de Wit

De toeschouwers wisten de weg naar het VELO-complex aan de Noordweg in Wateringen wel te vinden, wat een brede glimlach betekende op het gezicht van voorzitter Richard Wolf. Scheidsrechter Luca Cantineau moest om vier uur even wachten voordat hij het beginsignaal kon geven, want de ADO-aanhang had de nodige fakkels en wat vuurwerk ontstoken. Bij ADO Den Haag, zoals verwacht, veel nieuwe gezichten. Alleen spelers als doelman Wentges, Werker, Absalem, Sellouki en Struick kwamen vorig seizoen al eerder in actie in het eerste team in de Keuken Kampioen Divisie.

Weinig spektakel in de beginfase van de wedstrijd. ADO Den Haag wel wat vaker in balbezit, maar de ploeg van Kalezic kon nauwelijks echt gevaar stichten in de VELO-defensie. ADO Den Haag mazzelde na zestien minuten bij de eerste treffer, die door Benjamin El Amrani langs zijn eigen doelman Deniz Pamuk werd geschoten: 0-1. VELO had pech dat halverwege de eerste helft Rens van Paasen moest uitvallen met een blessure. ADO Den Haag kreeg wat mogelijkheden, maar onder meer Finn de Bruin en spits Fabian Shahaj wisten het vijandelijke net niet te vinden. Dat lukte wel aan na dik een half uur op de klok aan Rafael Struick, die op snelheid het middenveld overstak, vlak voor de zestien een knappe voetbeweging in huis had en vervolgens doelman Pamuk met een diagonale schuiver geen schijn van kans gaf: 0-2. Met die stand brak ook de rust aan.

Na de doelwisseling maakte Hugo Wentges, die nauwelijks iets te doen had gehad in het eerste bedrijf, plaats voor Kilian Nikiema. Ook Sacha Komljenovic, die onlangs bijtekende bij ADO Den Haag, kwam in de ploeg. Het was verder een vrijwel nieuw team, dat namens de profs aan de tweede helft mocht beginnen. Ook in de tweede helft het meeste balbezit voor de bezoekers en het was duidelijk dat bij VELO de krachten verdwenen in de ploeg. Toch kon ADO Den Haag daar wat doelpunten betreft niet echt van profiteren. Na dik een uur spelen kopte Abdel Belarbi raak en zette zijn ploeg daarmee op 0-3. Op slag van tijd mocht de ploeg van Kalezic ook nog aanleggen vanaf elf meter. Sacha Komljenovic belastte zich met die strafschop en stuurde doelman Jason Vis de verkeerde hoek in: 0-4. Bij ADO Den Haag speelde de tweede helft Amine Rehmi (ex-Cambuur Leeuwarden) op proef mee.