Oefenvoetbal: Zevenklapper voor ADO Den Haag op bezoek bij Laakkwartier

Jaren was Laakkwartier de eerste oefentegenstander van ADO Den Haag in de voorbereiding. Ditmaal beet ADO Den Haag het spits af afgelopen zaterdag bij VELO. Dinsdagavond trokken de vele ADO-supporters dan toch naar de Jans van Beersstraat, waar de ploeg van trainer Darije Kalezic uiteindelijk met 0-7 aan het langste eind trok.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Eric de Wit

Scheidsrechter Roelof Luinge moest bij aanvang even wachten voordat hij het beginsignaal kon geven in verband met het vuurwerk en de groengele rookfakkels. ADO Den Haag kwam goed uit de startblokken, want al binnen drie minuten gaf het scorebord een 0-1 stand aan. Elijah Velland ging goed door over rechts, legde op tijd de bal breed af, waarna Malik Sellouki simpel doelman Ozgun Arslan het nakijken kon geven. In de fase daarna was ADO Den Haag – logisch – het meeste in balbezit en op de helft van Laakkwartier te vinden. Er kwamen wat mogelijkheden, maar daar gingen de bezoekers niet goed mee om. Pas na 35 minuten wist de ploeg van Kalezic de tweede treffer aan te tekenen. Na voorbereidend werk van Fabian Shahaj scoorde Elijah Velland met een sluwe stift over de doelman: 0-2. Aan de andere kant kwam de eerste mogelijkheid voor Timon Nunez van Laakkwartier zes minuten voor rust. Hij troefde Emre Ates af, maar Daryl Werker blokte zijn inzet, zodat het niet meer dan een hoekschop opleverde.

Een minuut later was het wel raak aan de andere kant. Na een knappe trekbal van Malik Sellouki vond spits Fabian Shahaj met een diagonale schuiver het vijandelijke net: 0-3. Daar bleef het niet bij voor de rust, want twee minuten na het derde doelpunt was het weer raak voor de profs. Elijah Velland had net binnen de zestien een fraaie actie in huis en schoot vanuit de draai de bal in de kruising onhoudbaar voor doelman Ozgun Arslan: 0-4. Inmiddels was Daryl Werker al met een blessure naar de kant gegaan en Gylermo Siereveld was zijn vervanger.

Tien nieuwe spelers betraden na de doelwisseling namens ADO Den Haag het speelveld. Alleen de vlak voor rust ingevallen Siereveld bleef staan. Doelman Killian Niekima, die voor rust nauwelijks iets te doen heeft gehad, was vervanger door David van de Riet. In het spelbeeld kwam geen verandering. ADO Den Haag was en bleef de bovenliggende partij. Binnen toen minuten viel het vijfde doelpunt van de bezoekers. Dhoraso Klas mocht ruim buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Hij liet de bal in één keer met een fraaie curve in de bovenhoek verdwijnen: 0-5.

Na een uur spelen bracht ook de nieuwe Laakkwartier-trainer Giovanni Linnenbank weer enkele wissels in het veld. Na die vijfde treffer moesten de ADO-aanhangers wachten op meer doelpunten. Net bij het begin van het Haags Kwartiertje moest arbiter Roelof Luinge het spel even stil leggen vanwege het vele en langdurige vuurwerk en rookpotten langs de lijn. ,,Ik heb nooit gedacht aan het staken van de wedstrijd of het veld verlaten”, liet Luinge na afloop nog weten. Hij stapte wel richting de ADO-aanhang langs de lijn en liet daarna het spel vervolgen. In de slotfase wist ADO Den Haag nog tweemaal te scoren. Op aangeven van de op stage zijnde Amine Rehmi – hij gaf vanaf links de bal strak langs de grond voor – kon Abdel Belarbi het halve dozijn vol maken: 0-6. Het slotakkoord was voor captain Komljenovic die na voorbereidend werk van Finn de Bruin doeltreffend afrondde: 0-7.