Bas Steffens, trainer Forum Sport: ,,Meer beleving als het sportief goed gaat”

De indelingen zijn inmiddels al door de KNVB bekend gemaakt. In de eerste klasse zijn alle regioteams terug te vinden, dus dat wordt een interessant seizoen. Diverse trainers hebben hun reactie al gegeven op die mooie indeling. Die van Forum Sport-trainer Bas Steffens (foto) mag ook niet ontbreken.

Tekst: Ton Beije

Een wens van Steffens is in ieder geval in vervulling gegaan: ,,Vooraf doe je onderling wel een voorspelling van wat je hoopt en hoe de indeling er eventueel uit kan komen te zien. En die is ook uitgekomen. Goed gehandeld door de KNVB, goed voor de verenigingen en leuk voor de spelers en supporters.”

Afwisseling

Forum Sport is één van de clubs die sowieso de wedstrijden tegen zondagclub TAC’90 op de zaterdag zal spelen. ,,Hooguit kan de aanvangstijd voor ons verschillen dan de vaak gebruikelijke half drie. Voor TAC’90 zelf ook een leuke afwisseling.”

Omzet

Financieel ook aantrekkelijk deze indeling. Steffens: ,,Minder buskosten wat op jaarbasis aanzienlijk scheelt voor de clubs en daarnaast zullen – naast de altijd trouwe aanhang die overal aanwezig is – de ‘losse’ supporters ook vaker wat uitwedstrijden gaan bezoeken. Dat zal meer beleving geven, zeker als het sportief goed gaat en hopelijk verhoogt het ook de omzet bij de clubs.”

Lees verder