KNVB maakt loting voorronden Futsal Beker mannen en vrouwen bekend

Het Futsalseizoen 2023/’24 start op vrijdag 1 september zowel bij de mannen als de vrouwen met de voorronde van het landelijke bekertoernooi. Welke clubs voegen zich straks in het hoofdtoernooi bij de clubs uit de Eredivisie en ontpoppen zich misschien als de verrassing van het bekertoernooi?

Mannen

Het hoofdtoernooi bij de mannen start met 32 teams. Dat zijn de vijftien clubs uit de Eredivisie aangevuld met zeventien clubs die zich via de voorronden moeten kwalificeren. Wie weet zit hier de opvolger van ZVV Ede tussen dat afgelopen seizoen als eerste divisionist verrassend de finale haalde. Landskampioen FC Eindhoven was hierin te sterk. Er worden twee voorronden afgewerkt omdat net als vorig jaar ook de districtsbekerfinalisten de kans krijgen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

In de voorronde gaat FC Westland op bezoek bij VIOS’79/Gomes Noord-Holland, speelt zvv Den Haag thuis tegen JCK/AISO en ook het tweede team, van zvv Den Haag speelt thuis en wel tegen GZV Watergras.

Klik HIER voor de loting voor de landelijke beker bij de mannen.

Vrouwen

Bij de vrouwen is gekozen voor een andere opzet. Ook hier spelen teams die vorig jaar goed hebben gepresteerd in de strijd om de districtsbeker in een voorronde om een plek in het hoofdtoernooi. Vervolgens gaan de teams verder in vier poules. Na een halve competitie plaatst de winnaar van elke poule zich voor de halve finale.

Klik HIER voor de loting voor de landelijke beker bij de vrouwen.

Halve finales en Finales

De definitieve data voor de halve finales en finales zijn nog vastgesteld. Het is wel zeker dat de Futsal bekerfinales worden gespeeld in het Paasweekend (29 maart – 1 april 2024).

Lees verder