Twee ex-ADO-spelers proberen via team VVCS nieuwe club te vinden

Twee spelers die recent en in een verder verleden het ADO Den Haag-shirt droegen, proberen nu via het team VVCS van coach Sjaak Polak emplooi te vinden bij een nieuwe (prof)club. Het gaat om Nick Broekhuizen (foto) en Robin Buwalda.

Nick Broekhuizen meldde zich eerder dit seizoen al bij Quick Boys, waar hij deelnam aan het eerste trainingsblok. Mocht het team VVCS geen nieuwe betaalde club opleveren, dan gaat hij verder bij de Katwijkers. De 21-jarige Broekhuizen uit Lisserbroek speelde bij Alphense Boys en stapte in 2019 over naar ADO Den Haag. Afgelopen seizoen kwam Broekhuizen tot enkele duels in de hoofdmacht, maar desondanks werd zijn aflopende contract niet verlengd.

Jeugdopleiding

Centrale verdediger Robin Buwalda kwam tien jaar uit in de jeugdopleiding van ADO Den Haag, voordat hij doorbrak in het betaalde voetbal. Hij stond onder contract bij VVV-Venlo, NEC, Go Ahead Eagles en IFK Mariehamn. Hij beschikt over een sterke inspeel- en lange pass, waarmee hij in de opbouw in staat is om één of meerdere stations over te slaan. Daar komt nog bij dat hij zich tijdens zijn carrière sterk heeft gemaakt in het aansturen van zijn teamgenoten en was hij bij zijn laatste club zelfs aanvoerder.

Programma

Het Team VVCS van Sjaak Polk speelt nog de volgende oefenduels: 18/7: Roda JC 14.00 uur (Stadion), 22/7: PAS Lamia 17.00 uur (vv Alkmaar), 25/7: Fortuna Sittard 18.30 uur (Nederweert Eind), 30/7: Al Riyadh 16.00 uur (Tiel/Maurik) en 5/8: sc Heerenveen 19.00 uur (Skoatterwâld).

Lees verder