Vincent van den Berg opvolger van Niels Redert als Technisch Manager bij Excelsior Maassluis

Nadat Niels Redert eerder dit jaar aangaf te zullen stoppen als Technisch Manager heeft het bestuur van Excelsior Maassluis in Vincent van den Berg (foto) een waardig opvolger gevonden. De 34-jarige Van den Berg gaat vanaf het huidige seizoen (2023-2024) leidinggeven aan het Technisch Management Team van de Tweede Divisionist.

Van den Berg stopte in de zomer van 2022 na dertien seizoenen als eerste elftalspeler van Excelsior Maassluis. Het afgelopen seizoen startte hij aanvankelijk als assistent-trainer van toenmalig hoofdtrainer Dogan Corneille, maar na een aantal maanden besloot hij toch weer te gaan spelen. Door fysieke ongemakken werd deze rentree echter niet wat hij er vooraf van had gehoopt. De afgelopen maanden is Van den Berg al nauw betrokken geweest bij de technische zaken van de vereniging en inmiddels is alles overgedragen door Niels Redert.

Club-DNA

,,Na het stoppen van Niels zijn we erg content dat we wederom een clubicoon kunnen aanstellen als Technisch Manager”, zegt Hans de Leeuw, voorzitter van Excelsior Maassluis op de clubsite. ,,Vincent beschikt over veel voetbalknowhow en een groot netwerk. Bovendien weet hij als geen ander wat er gevraagd wordt om met een club als Excelsior Maassluis op het hoogste niveau actief te zijn. Als er iemand is die weet wat het Excelsior Maassluis-DNA inhoudt is Vincent het.”

Trots

Van den Berg is blij met zijn nieuwe rol binnen de club. Op de site van de club zegt hij daarover: ,,Ik ben trots dat ik na een lange voetballoopbaan nu ook in een andere vorm mijn steentje bij kan blijven dragen om Excelsior Maassluis de topamateurclub te laten blijven die het is. Samen met het bestuur, de staf en de overige leden van het Technisch Management Team gaan we vol energie aan de slag.”

Lees verder