EK Vrouwen O19: Oranje begint sterk met zege op gastland België

Het Nederlands Vrouwenteam Onder 19 is het EK in België prima begonnen. In Leuven werd het gastland, na een 0-1 voorsprong bij rust, met 0-3 verslagen. Louise van Oosten (foto) van ADO Den Haag speelde de volledige wedstrijd mee.

In Leuven waren er voor het team van coach Roos Kwakkenbos in het begin van de wedstrijd diverse kansen. Pas na een half uur wisten de jonge OranjeLeeuwinnen op voorsprong te komen. In de rebound was Hanna Huizinga trefzeker: 0-1. België probeerde nog wel langszij te komen, maar keepster Femke Liefting hield haar doel schoon.

Afstand

Na de doelwisseling wist Oranje O19 al snel de score te verdubbelen via Ziva Henry, die de bal van afstand hard binnenschoot: 0-2. De thuisploeg probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar de aansluitingstreffer zat er niet in. In de slotfase was Oranje O19 nog wel een keer succesvol. Invalster Danique Tolhoek bepaalde de eindstand op 0-3.

Vrijdag 21 juli komt Oranje O19 weer binnen de lijnen, dan tegen Oostenrijk, dat met liefst 6-0 klop kreeg van Duitsland. Het duel tegen Duitsland is op 24 juli.

Opstellingen

België O19:
Covent, Francois (81′ Lievens), Humartus, Littel, Vanhoudt, Ampoorter (65′ Helsen), Detruyer, Bosteels, De Meester (65′ Bikoula), Jacobs, Boutiebi (81′ Rosala).

Oranje O19:
Liefting, De Klonia (82′ Frijns), Buurman, De Ridder, Van Oosten, Lacroix, Van Gool, Noordman (90+ Thomas), Henry, Huizenga (75′ Tolhoek), Keukelaar (82′ Kroese).

Lees verder