John Verhoek vindt in VfL Osnabrück nieuwe club in Duitsland

VfL Osnabrück contracteerde kort voor de start van de tweede klasse een ervaren spits in John Verhoek. De 34-jarige Hagenaar verhuist van competitieconcurrent Hansa Rostock naar de stad van de vrede.

Na zijn jeugdopleiding deed de spits professionele ervaring op in de Jupiler League bij FC Dordrecht en FC Den Bosch, Vervolgens waren Stade Rennes (Franse Ligue 1) en ADO Den Haag (toen nog Eredivisie) zijn volgende clubs. Met de verhuizing naar FSV Frankfurt in de zomer van 2012 begon een lange periode in de 2e Bundesliga met periodes bij FC St. Pauli (2013-2016), 1. FC Heidenheim (2016-2018) en MSV Duisburg (2018-2019). Na twee jaar in de 3e divisie bij Hansa Rostock en promotie, waarvoor Verhoek een belangrijke speler was met twaalf doelpunten, scoorde de Nederlander zeventien doelpunten in 32 wedstrijden in de 2e Bundesliga in het seizoen 2021-2022 en bereidde hij er nog twee voor.

,,John heeft in de 2e Bundesliga herhaaldelijk zijn doelinstinct, zijn vermogen om af te maken en zijn goede kopspel bewezen. Na vorig seizoen, toen de zaken in Rostock niet gingen zoals gepland, staat hij te popelen om zijn kwaliteit te bewijzen in Osnabrück. Met 237 wedstrijden in de tweede klasse heeft hij een schat aan ervaring opgebouwd dat ons team zal helpen. Daarnaast kijken we er erg naar uit om tijdens de gesprekken een geweldig persoon te ontmoeten die ons absoluut heeft weten te overtuigen met zijn stijl”, laat sportief directeur Amir Shapourzadeh van VfL Osnabrück weten op de clubsite.

Ervaring

John Verhoek zelf op het digitale huis van de club: ,,Ik ken de Bremer Brücke en ben erg benieuwd naar de sfeer. Ik wil graag mijn steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat we succesvol voetbal spelen en natuurlijk mijn ervaring doorgeven aan de jonge spelers. De voorpret voor de eerste thuiswedstrijd van zaterdag is enorm.”

(Foto: Twitter)

John Verhoek in gesprek met VfL Osnabrück TV:

Lees verder