Oefenvoetbal: Scheveningen op Houtrust nipt langs Westlandia

Na eerder in een oefenduel de winst te hebben gepakt tegen Spijkenisse, kwam Scheveningen – nu weer met John Blok op de bank – op sportpark Houtrust in actie tegen Vierde Divisionist Westlandia. Na een 2-0 voorsprong bij rust voor de Schollekoppen, eindigde het duel uiteindelijk in een 2-1 stand.

Tekst: Ton Beije        |     Foto’s: Aad van der Knaap

Scheveningen en Westlandia begonnen goed aan de wedstrijd, waardoor het in de openingsfase een leuke wedstrijd was voor de toeschouwers. Scheveningen opende na negentien minuten voetballen de score. Na een prima vrije trap kopte Kevin Gómez-Nieto de bal bij de tweede paal binnen: 1-0. Met nog tien minuten in het eerste bedrijf op de klok wist Scheveningen de marge te verdubbelen. Na een prachtige aanval over veel schijven was Virgil Tjin-Asjoe het eindstation en hij gaf de Westlandia-doelman geen kans: 2-0.

In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord en kon trainer John Blok tevreden richting kleedkamer gelet op het goede spel van zijn ploeg. In de pauze wisselde Blok twee spelers: Jari de Jong en Jordy Strooker en bracht voor hen Delano Gouda en Shady Daoud. De Jong, later aangesloten op de training, bleef in de tweede helft wel op de bank. Na ruim een uur twee wissels bij de thuisclub vlak achter elkaar. Robert van Koesveld maakte plaats voor Jay Poeran en vlak daarna ging Tjin-Asjoe naar de kant en voor hem kwam Norman Nagy binnen de lijnen.

Op slag van tijd wist Westlandia, dit seizoen onder leiding van trainer Maurizio Ceccucci, alsnog de eer te redden. Oud-Scheveningen-speler Sergi Roeleveld strafte wat knullig verdedigen bij de gastheren resoluut af: 2-1.