Hagenaar Marcus Scholten verruilt per direct Helmond Sport voor Quick Boys

De uit de jeugd van Quick afkomstige Haagse voetballer Marcus Scholten (foto) verruilt per direct Helmond Sport voor Tweede Divisionist Quick Boys. De 21-jarige aanvallende middenvelder zat bij de Keuken Kampioen Divisionist op een dood spoor. Gaandeweg de voorbereiding op het komend seizoen werd steeds duidelijker dat er voor Scholten weinig perspectief voor een basisplaats in Noord-Brabant zou zijn.

Tekst: Peter Petit

Afgelopen seizoen moest hij al vaak genoegen nemen met invalbeurten. In zeventien duels over het gehele seizoen kwam hij tot één doelpunt, thuis tegen Jong FC Utrecht. De nieuwe aanwinst van Quick Boys ontbrak afgelopen zaterdag al in de opstelling van Helmond Sport voor het duel tegen de beloftes van Standard Luik. Voor Scholten is de Tweede Divisie geen onbekend terrein; twee seizoenen geleden maakte hij bij Jong Sparta Rotterdam een zodanige indruk bij de scouts uit Helmond, dat hem daar een contract werd aangeboden.

Ontbinding

Van een doorbraak was echter nooit sprake, dit seizoen zou hij ook nog eens concurrentie krijgen van de nieuwe Helmond Sport-aankoop Giannis Fivos Botos, een Griekse speler die overkomt van Go Ahead Eagles.  Zowel voor Helmond Sport als Scholten was ontbinding van het contract dat nog tot medio 2024 liep, dan ook een goede oplossing. Met het vertrek van Scholten neemt het ambitieuze Helmond Sport binnen een paar maanden afscheid van de derde uit Den Haag afkomstige speler binnen de selectie. Afgelopen maart vertrok Robin van der Meer naar Rijnsburgse Boys en een paar weken geleden maakte Ton Beugelsdijk zijn vroegtijdig vertrek bij de club, die aanvallend werkvoetbal predikt, bekend.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder