Bright Ampong Memorial: Inzet, sportief en met onderling respect

Woensdagavond werd op Nieuw Hanenburg de traditionele wedstrijd ‘Bright Ampong Memorial’ gespeeld. Een duel tussen Quick en TVO (een vriendenteam, waar de veel te vroeg overleden Bright Ampong ook deel van uitmaakte). Ook nu was het weer een serieuze wedstrijd, onder leiding van arbiter Marcel de Kler.

In de eerste helft speelden beide teams op volle sterkte en was Quick duidelijk de betere ploeg. Bij vlagen werd erg goed voetbal gespeeld en na tien minuten spelen werd na een snelle aanval over de flank de bal uiteindelijk binnengetikt door Abdul Sango. Hierna kregen diezelfde Sango en de van VELO overgekomen Ricky van Mierlo (foto) nog enkele grote kansen, maar stond het aluminium tot driemaal toe succes in de weg. Met korte combinaties werd TVO ook nog gevaarlijk, maar een schot van dichtbij kon nog nipt geblokt worden door keeper Patrick Zunderdorp.

Wissels

Na de rust speelde Quick met elf nieuwe spelers en ook TVO had flink gewisseld. Het niveau was na de rust dan ook wat lager, maar het bleef een leuke en sportieve wedstrijd. Nu was het ook weer na tien minuten raak toen Quick razendsnel omschakelde na balverlies van TVO en Joshua Emegha alleen voor de doelman niet faalde: 2-0. Hierna waren de erg jonge Quickers te onrustig aan de bal en verzuimde het team er een paar keer gevaarlijk uit te komen. Aan de andere kant kreeg TVO ook wel wat meer dreiging, maar wist Jesper Hegie zijn doel na de rust schoon te houden.

Zo eindigde een vermakelijke wedstrijd in een overwinning, in de geest van hoe Bright Ampong het graag had gezien: Fel en vol inzet, maar altijd sportief en met onderling respect!