Oefenvoetbal: HBS gaat na rust onderuit bij sc Feyenoord

Op Nieuw Varkenoord oefende HBS tegen sc Feyenoord. Bij rust hielden de beide teams elkaar in evenwicht. Na de doelwisseling, met veel nieuwe spelers in het veld, liepen de Rotterdammers uit naar een 4-1 overwinning.

Tekst: Ton Beije

HBS-trainer Ekrem Kahya moest het op de bank doen zonder assistent Marten Glotzbach. Hij verblijft in Australië, waar het Engelse nationale team van zijn vrouw Sarina (Wiegman) deelneemt aan het WK.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor HBS. Sem Reuser verscheen alleen voor de Feyenoord-doelman, die echter een goede redding in huis had. Ook de tweede mogelijkheid was voor de Kraaien. Noah Abid bediende op links Jasper Hooft, die Siep Verheul bediende, maar zijn inzet vloog over het doel van de thuisploeg. sc Feyenoord kreeg een mogelijkheid, maar het schot vanuit een lastige hoek werd gepareerd door HBS-doelman Luc Vurens.

Langszij

Het duel werd in een hoog tempo gespeeld. Na een half uur nog geen treffers. Na weer een goede redding van Luc Vurens kwam HBS vlak voor rust aan de leiding. Luca van Leeuwen (foto) was verantwoordelijk voor de 0-1 na een uitstekende actie van Noah Abid, de nieuwe aanwinst, overgekomen van Die Haghe. Toch ging de ploeg van trainer Ekrem Kahya niet met een kleine voorsprong de rust in, want sc Feyenoord kwam op het laatste moment alsnog langszij: 1-1.

Vrije trap

In het tweede bedrijf nam sc Feyenoord een voorsprong. Het scoorde uit een vrije trap, die houdbaar leek. De gastheren bracht de marge op twee treffers door een rake kopbal van de kleinste man van het veld: 3-1. HBS, dat na rust met vrijwel een heel nieuw elftal speelde, zag nu geen mogelijkheid meer om een echte kans te scheppen. Het bleef niet bij 3-1, want sc Feyenoord sloot het oefenduel af met een 4-1 overwinning.